Bülent Yıldırım: Suriye'de Müslümanların Birleşmesi İçin...

Bülent Yıldırım: Suriye'de Müslümanların Birleşmesi İçin...

Adalet ve Medeniyet Derneğince, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Naci Ağaroğlu anısına, Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde "500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" programı düzenlendi.

Adalet ve Medeniyet Derneğince, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden Yasin Naci Ağaroğlu anısına, Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde "500 Yasin Naci Antalya'da Buluşuyor" programı düzenlendi.
 
Programda, "Uluslararası insan hak ihlalleri ve Müslüman hukukçulara düşen vazifeler" konulu sunum yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara olayında İsrail'in gemiye değil Türkiye'ye saldırdığını söyledi. 
 
İskenderun'da 2010'da gerçekleştirilen saldırıya ilişkin dosyanın tekrar incelenmesi gerektiğini öne süren Yıldırım, "Diğer yandan askerimizi şehit eden silahlar da İsrail silahı çıktı. Ve gelip saldıran örgütün temsilcisi de İsrail ajanı, MOSSAD'lı çıktı. Tel Aviv'e iki ay içerisinde çok kez gidip geldi ve eğitim aldı. Biz Mavi Marmara dosyasıyla birleştirilmesini istiyoruz çünkü ikisi beraber." diye konuştu.
 
"Erdoğan'ın rotasını ilk duyuran İsrail sitesi"
 
Türkiye'ye 1. Dünya Savaşı'ndan sonra resmi elbiseli saldırılar olduğunu ve bunun ilkinin Mavi Marmara, ikincisinin ise 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu ifade eden Yıldırım, "İsrail askerleri saldırdı. İkincisinde de İsrail var. Neden biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımızın uçağı havada iken uçağın rotasını ilk duyuran Amerikan değil İsrail sitesi. Bu gözden kaçan bir detay." dedi.
 
Yıldırım, 15 Temmuz gecesi ve öncesi, bütün Gazze semalarının F-16 savaş uçakları ve helikopterlerle dolu olduğunu, Filistin istihbaratının İsrail telsiz konuşmalarında "Erdoğan düştüğünde vuruyoruz" ifadesinin geçtiğini öğrendiğini ileri sürdü.
 
"Ekonomik darbe yapıyorlar"
 
Cumhurbaşkanına bir şey olsa ve darbe girişi başarıya ulaşsaydı o gün Gazze'nin vurulacağını iddia eden Yıldırım, "Türkiye her alanda baskı altına alınmaya çalışılıyor. Şimdi de ekonomik darbe yapıyorlar." dedi.
 
"8 alanda İsrail suçunu kabul etti"
 
Uluslararası Ceza Mahkemesinde Mavi Marmara davasında çok büyük sonuçlar elde ettiklerini belirten Yıldırım, 8 alanda İsrail'in suçunu kabul ettiğini, Filistin'in de bu yolda giderek ciddi bir dava açtığını söyledi. İsrail'in Uluslararası Ceza Mahkemesinin dağılmasını istediğini, Rusya ile 6 Afrika ülkesinin geri çekildiğini anlatan Yıldırım, "Muhtemelen Uluslararası Ceza Mahkemesi işlevini kaybedecek. İsrail en çok da bu davalardan korkuyor ve oysa tek şart olarak bu davaları ortaya koymuştu." diye konuştu.
 
"Suriye'de gizli bir toplantı yaptık"
 
Yakın zamanda Suriye'de önemli bir toplantıya katıldığını aktaran Yıldırım, şunları söyledi: "Kısa süre önce Suriye'de Müslümanların birleşmesi ve ihtilafların çözümü olduğu gizli bir toplantıdaydık. Toplantının olduğu noktaya bombalı saldırı araçları gönderildi. Çok şükür yakalandılar. Niye biliyor musunuz? Müslümanların birleşmesine yönelik her türlü faaliyet, dünyayı yöneten ve insanları katledenler için en büyük tehlike olarak görülüyor da ondan."
 
Yıldırım, Suriye'de Müslüman ülkelerin anlaşamaması nedeniyle insanların her gün katledildiğini sözlerine ekledi. 

Kaynak : AA