Bülent Yıldırım: Kudüs Kimin Elindeyse Dünyayı O Yönetir

Bülent Yıldırım: Kudüs Kimin Elindeyse Dünyayı O Yönetir

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Kudüs kimin elindeyse dünyayı o yönetir. dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sivas'ta "Mazlum Coğrafyalar, Ümmetin Yetimleri ve Kudüs" konferansında yaptığı konuşmada, siyonizmin bitmesi için çalışmaları gerektiğini söyledi.


Mescid-i Aksa'da namaz kılana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Kudüs'e gideceğiz. Niçin Kudüs'e gideceğiz? Doğu Türkistan'ı kurtarmak için Kudüs'e gideceğiz." diye konuştu. Yıldırım, Doğu Türkistan'ın İslam'ın merkezlerinden olduğunu aktararak, bu bölgelerin Müslümanların elinden alındığını belirtti.


Mescid'i Aksa'nın dünyanın merkezi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Dünyayı kim yönetecek, bunu nereden anlarız? Kudüs'e bakarak anlarız. Kudüs kimin elindeyse dünyayı o yönetir. Tarihte Kudüs Müslümanların elindeyse biz yönetiyorduk. Kudüs turnusol kağıdıdır, mihenk taşıdır, dünya egemenlik sisteminin göstergesidir. Bugün Kudüs'ü kim yönetiyor? Siyonizm." dedi.


Yıldırım, siyonizmin zulüm, kan, gözyaşı, haksızlık olduğunu dile getirerek, "Karşımızda bir güç var, Müslümanların Mescid-i Aksa'sını yıkmaya çalışıyor. Hristiyanların kilisesini yok etmeye çalışıyor. Onun için siyonizm demek, kötülük demek. Dünyaya işkenceyi ihraç eden, sistematik hale getiren siyonizmin ta kendisidir. Yahudilik başka bir şeydir, siyonizm başka bir şeydir. Ama siyonizme destek veren Yahudiler ve Masonlar da suçun ortağıdır. İslam bize futbol takımı tutar gibi din ve mezhep tutmayı değil, zalime karşı mazlumun yanında olmayı emrediyor." ifadelerini kullandı.


AA'nın aktardığına göre, mazlumun yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini aktaran Yıldırım, Mavi Marmara gibi vicdan konvoyunun da çok iyi işler yaptığını vurguladı.