Bülent Yıldırım: Konya semalarında asla hiçbir İsrail uçağı uçamayacak

Bülent Yıldırım: Konya semalarında asla hiçbir İsrail uçağı uçamayacak

31 Mayıs 2010 günü Türkiye'den Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda saldıran ve 10 kişinin şehid edilmesi sorumluluğundaki İsrail'in yargılandığı davanın 6'ıncı duruşması bugün başladı

Mavi Marmara Davası'nın 6. duruşmada ifade veren Bülent Yıldırım basın açıklaması yaptı. 

İsrail'in işgal ettiği karasularına hiç çıkmadık

Yıldırım, "İsrail'i tanıdığımız için onların işgal ettiği karasularını hiç çıkmadık. Biz hep 70 milin üzerindeydik ve yönümüz Mısır'a doğruydu. Tam 7 saat dünya televizyonlarında çağrıda bulunduk. Bütün dünya sessizdi bizi yanlız bıraktılar uluslararı sularda. İçimizde İsrail parlamentosundan milletvekilleri oradaydı, konuştular. Biz orada bütün dünyanın gözü önünde bize orantısız güç kullanacaklarını düşünmedik." şeklinde konuştu. 

İsrail askerlerini bizim doktorlarımız tedavi etti

Gemide az sayıda doktor sınırlı sayıda malzeme olmasına rağmen gemideki yaralıların yanı sıra yanında İsrail askerlerinin de Türk doktorlar tarafından tedavi edildiğini belirten Yıldırım, beyaz bayrak açmamıza rağmen saldırıyı durdurmadıklarını ifade etti. 

Biz burada adaletin var olup olmadığını sorguluyoruz

Yıldırım 'Dünyada bu kadar şahidi olan başka dava var mı? Biz burada Mavi Marmara saldırısını değil adaletin var olup olmadığını sorguluyoruz. Birleşmiş Milletler raporu İsrail'i yüzde yüz haksız buldu' dedi. Davanın açılması için geç kalındığını ve bir türlü karar bağlanmamasını dile getiren Yıldırım, yakalama kararının artık çıkması gerektiğini söyledi. Türkiye'deki hukuki sürece dair, TBMM'nin bir anlaşma ile davayı düşüreceği ya da sürüncemede bırakacağı iddialarına da değindi.

SENİ TÜRKİYE'DE ÖLDÜRÜRÜZ

"Seni Türkiye'de öldürürüz diyorlar, Biz Mavi Marmara'dan hiç inmeyeceğiz. Biz bugün burada adaleti, hukukun üstünlüğünü arıyoruz.Neden hala yakalama kararı çıkmadı. Mavi Marmara'ya ilk saldırı İskenderun askeri deniz üssünde başladı. O gece 7 asker şehit edildi.Onlar da Mavi Marmara şehitidir. 31 Mayısta Sultanahmet'te buluşacagız.O gün İsrail'den yaptıklarının hesabını soracağız. Tazminat kısmi başarıdır.Ambargo,abluka kalkmadıkça başarı sağlanamaz. Konya semalarında asla hiçbir İsrail uçağı uçamayacak.