Bülent Yıldırım: Ey İsrail Senden Türkiye'yi Aldık

Bülent Yıldırım: Ey İsrail Senden Türkiye'yi Aldık

Gazze’ye insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik İsrail’in düzenlediği saldırının 5’inci yıldönümü, onbinlerce kişinin katıldığı yürüyüşle anıldı.

İHH tarafından Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda 31 Mayıs 2010'da İsrail'in yaptığı saldırının 5. yılında "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi.

Fatih Camisi'nde ikindi namazında bir araya gelen katılımcılar, Filistin ve Türkiye bayrakları, İHH ile üzerinde Rabia işareti, Kelime-i Tevhid ibarelerinin yazılı olduğu flamaları, "Mavi Marmara onurumuzdur", "Yaşasın özgür Filistin", "Gazze'de abluka ve ambargoya hayır", "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı dövizleri taşıdı.

Cami avlusunun duvarlarına "Şehitlere bin selam", "Filistin davası davamızdır" pankartları asıldı.

Katılımcılar, "Müslüman zulme boyun eğmez", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "Kahrolsun İsrail", "İstanbul'dan direnişe bin selam", "Hamas'a selam direnişe devam", "Ya Allah Bismillah Allah'a ekber", sloganları atarak, tekbir getirdi.

Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu şehit olan 10 kişinin ismi sahneden okundu ve yürüyüşe katılanlar "burada" şeklinde cevap verdi. Yürüyüş öncesi Kuran'ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

"İSRAİL, SENDEN TÜRKİYE'Yİ ALDIK"

İHH Genel Başkanı Yıldırım, etkinlikte şu açıklamalarda bulundu:

"Kudüs kurtulması gereken bereketli bir beldedir. İsrail, işgal ettiğin bütün Filistin topraklarını alacağız. Bir gün geleceğiz ve siz de bunu göreceksiniz"

"İsrail sana öyle bir hediye verdik ki, asla unutmayacaksın. Seni öyle yalnızlaştırdık ki, asla doğrulmayacaksın. Senden Türkiye'yi aldık, bu halkı aldık. Mescid-i Aksa'da alnımızı secdeye koyacağız. Bu yürüyüş, Kudüs yürüyüşüdür"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu ise, "Bu geminin vurulması, İsrail korkusunun bir göstergesidir" dedi.