Bülent Arınç:YanlışYaptım

Bülent Arınç:YanlışYaptım

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le ilgili polemiğine ilişkin "Başbakan’ın söylediği doğru, yanlış yaptım ama, özel hayatıma girildiği için kendimi tutamadım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le ilgili polemiğine ilişkin "Başbakan’ın söylediği doğru, yanlış yaptım ama, özel hayatıma girildiği için kendimi tutamadım" dedi.

Hükümet Sözcüsü Arınç, "Başbakan'ın söylediği doğru, yanlış yaptım ama özel hayatıma girilince kendimi tutamadım. Gökçek eleştirilerimi hakaret kabul edip mahkemeye gidebilir ama orada bazı sorular sorulur ve cevaplamam gerekirse, davalı mı davacı mı zarar görür bilemem" diye konuştu.

DAVUTOĞLU'DAN İKİ İSME DE TEPKİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arınç-Gökçek polemiğiyle ilgili olarak bugün Konya'da yaptığı açıklamada "Ak Parti kuralları gereği, son derece kurullar ve kurallar üzerine oturmuş bir partdir. Bütün arkadaşlar görüşlerini dile getirebilir. Çok kuvvetli parti disiplini de vardır. Dün yyapılan her iki açıklamada, parti disiplini ve kuralları açısından yanlıştır. Sayın Arınç'la bir araya geldik konuştuk. Bugün de sayın Gökçek ile bir araya geleceğiz. Gerekli konuları konuçacağız" dedi.

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum.

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çözüm Süreci kapsamında İzleme Heyeti kurulmasına karşı çıkması üzerine Başbakan Yardımcısı Arınç, İzeleme Heyeti'nin gerekli olduğunu söylemiş, tartışmalara neden olmuştu. Arınç'ın açıklamalarına en sert tepki ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gökçek'ten gelmişti. Gökçek, Arınç'ın "paralel yapı"nın talimatıyla hareket ettiğini iddia etmişti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'in kendisini "paralel yapının adamı" olarak suçlamasına verdiği cevapta "Ben sayın cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ben buyum. Her şeyimle karşınızdayım. Amerika'ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Seçimlerde oy isterken, bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara'yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır. 30 Mart seçimlerine kadar paralel yapı ile ilgili tek bir kötü söz çıkmamıştır" demişti.