Bülent Arınç hem ağladı, hem de ağlattı

Bülent Arınç hem ağladı, hem de ağlattı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bursa'da anlattığı olay Başbakan Davutoğlu'nu bir hayli duygulandırdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bursa’da toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ortadoğulu bir Müslümanın sözlerini aktarırken duygulanarak hem ağladı, hem Davutloğlu’nu ağlatı.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Halkın gösterdiği bu sevginin sebebini açıklarken duygulanan Arınç, “Bu sevginin bir karşılığı, sebebi var. Bir olay beni ve başbakanımızı çok duygulandırdı. Yabancıydı. Suriyeli, Iraklı, Mısırlı olabilirdi. Veya Ürdünlü idi. Arapça konuştu. Sarıldı. Başbakanımıza bırakmak istemedi. ‘Siz müslümanların izzetisiniz. Müslümanlar sizinle izzet buluyor’ dedi.
PEK ÇOK İSLAM ÜLKESİ VURDUMDUYMAZ


Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Kudüs’ün halini görüyorsunuz. Mescid-i Aksa Camii’ni kirletenleri görüyorsunuz. Bütün dünyada sizin gibi kardeşlerimizin ne kadar büyük tepki gösterdiğini biliyoruz. Dünyada pek çok İslam ülkesinde suskunluk, bir vurdumduymazlık var. Bu insanın söylediği çok güzel.
NE MUTLU BİZE
Bize olan duada başka bir şey var. Eğer İslam ümmeti, eğer onurlarını kaybettiklerini görüyorsa, mescitlerinin ayak pisliği ile pislendiğini görüyorsa, bir Müslüman Türkiye başbakanınına ‘İslam ümmetinin izzetidir’ diyorsa ne mutlu bize. Biz dünyadaki sadece 1,5 milyar Müslümanın değil, mazlum ve mağdur bütün insanların hamisiyiz. Haksızlığa uğrayan, dünyanın neresinde bir kitle varsa, hayırsever bir milletiz.

ARINÇ HEM AĞLADI HEM AĞLATTI
Binlerce Ulucami cemaati, ‘Bizim izzetimiz oldunuz’ diyorsa, 12 yıllık iktidarımız helal hoş olsun” derken göz yaşlarına hakim olamadı. Arınç’ı dinlerken Başbakan Davutoğlu’nun da gözlerinin dolduğu dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak : AJANSLAR