''Bulabildiğim tek şey kızımın kırmızı ayakkabısı''

''Bulabildiğim tek şey kızımın kırmızı ayakkabısı''

Gazze'deki geçici ateşkes, Şucaiyye mahallesinde yaşanan katliamın boyutlarını gözler önüne serdi. Gözü yaşlı bir baba, ''Bulabildiğim tek şey kızımın kırmızı ayakkabısı" diyebildi.

Olay yerinde inceleme yapan doktorlar, Filistinli 3 gencin, başında göz yaşı döktükleri amcalarının cesedinin vücut bütünlüğünün bozulmaya başladığını söyledi.

Yıkıntılar arasında gazetecilere açıklama yapan sivil savunma ekiplerinden bir yetkili ise acı ve öfke dolu sesiyle, "Dünyaca ünlü bir yönetmen milyonları ağlatan bir film çekmek isterse buraya gelsin. Her türlü acının dile geldiği bu mahalleden daha iyi bir yer bulamaz" diyerek gördüklerini kelimelerle ifade etmeye çalıştı.

Elektrik direkleri, telefon kabloları, patlayan su boruları ve her caddede saldırıların yol açtığı büyük çukurlar yıkımın görünen yüzünü kameralara yansıtıyor. Mahallede gazeteciler, birbirlerine "Yaşananları haberleştirmemiz günler alır. Buradaki trajedi, kalemlerin ve kameraların özetlediğinin çok ötesinde" diyor.,

AA

"Bulabildiğim tek şey kızımın kırmızı ayakkabıları"

Saldırıların gerçekleştiği pazar günü canını kurtarmak için kaçtığı Şucaiyye mahallesine bombaların ardında bıraktığı hayatını görmek için geri dönen 48 yaşındaki Rami Ebu Şeneb, 4 katlı evinin son haliyle çayda eriyen bisküvilere benzediğini söyledi.

Ebu Şeneb, elindeki kırmızı ayakkabıları göstererek, "Bulabildiğim tek şey bu, kızımın ayakkabıları. Harabeye dönen bu evlerin pencerelerinden bayram için hazırlanmış kek kokularının yerine ölüm kokusu yükseliyor" diye konuştu.

"Bu bir tsunami"

Sivil savunma ekiplerinin önlerine saldırılarda yanan ağaçların düştüğü, yıkımın boyutlarının işlerini her adımda daha da zorlaştırdığı mahallede insanlar, dev yığınlar arasında yürüyen cücelere benziyor.

Yıkıntılar arasında evini arayan yaşlı bir adam, "Bu bir tsunami, bir kasırga. Nereden başlayacağımızı bilmiyoruz. Bütün mahalle yıkılmış" diye bağırıyor.

İsrail ordusunun 20 Temmuz Pazar günü Şucaiyye mahallesine düzenlediği saldırılarda 77'den fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 400'ün üzerinde kişi de yaralanmış