Bugün İstanbul, Bursa ve Ankara’da Dünya Kudüs Günü etkinlikleri var (Davet)

Bugün İstanbul, Bursa ve Ankara’da Dünya Kudüs Günü etkinlikleri var (Davet)

İSrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları sürerken Hamas başta olmak üzere Gazze’de yer alan direniş örgütleri de Siyonist saldırganlığa direnmeyi sürdürüyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları sürerken Hamas başta olmak üzere Gazze’de yer alan direniş örgütleri de Siyonist saldırganlığa direnmeyi sürdürüyor. Gazze’nin yine Direniş’e mektep olduğu bugünlerde İstanbul, Bursa ve Ankara'da Kudüs Günü dolayısıyla kapsamlı programlar düzenleniyor.

İstanbul

İstanbul’da “Kudüs Günü Platformu bugün(25 Temmuz Cuma) bir yürüyüş düzenliyor. İsrail’in insanlık dışı saldırılarıyla Gazze’de şehit düşenler için de gıyabi cenaze namazının kılınacağı program bugün cuma namazının ardından Fatih Camii'nden başlayıp, Saraçhane Parkı'nda yapılacak konuşma, dua ve söylenecek marşlarla sona erecek.

Bursa

Bursa'da faaliyet gösteren Erdemli Gençlik Hareketi de "Dünya Kudüs Günü" için bir program düzenliyor. 

25 Temmuz Cuma günü saat 17.00'de Mahkeme Hamamı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan programa Doğu Batı Kardeşlik Platformu sözcüsü Hasan Ünal konuşmacı olarak katılıyor. 

 

Programda ayrıca şiir, ezgiler ve sinevizyon gösteriminin de olacağı aktarıldı. 

 

 

Ankara

Öte yandan Kudüs Günü Ankara’da ise Mazlumder öncülüğüyle kutlanacak. Mazlumder’in geleneksel hale getirdiği üzere Dünya Kudüs Günü’nde Siyonist Büyükelçilik önünde iftar ve basın açıklamasından oluşan bir program gerçekleştirileceği bildirildi. Mazlumder tarafından yayımlanan çağrı metninde, “Kudüs'ün Özgürlük Mücadelesi İçin! Mazlumder’'in gelenek haline getirmiş olduğu Dünya Kudüs Günü'nde tüm üye gönüllü ve dostlarımıza iftar ve basın açıklaması çağrımızdır. İftar etkinliğimiz her yıl Ramazan ayının son Cuma'sı gerçekleştirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.