"Bugün İsrail İçin Zor Bir Gündür"

"Bugün İsrail İçin Zor Bir Gündür"

Dün (1 Ekim Perşembe) akşam saatlerinde Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınlarında...

Dün (1 Ekim Perşembe) akşam saatlerinde Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınlarında gerçekleştirilen eylem hakkında BM toplantılarına katılmak üzere gittiği New York'tan açıklama yapan işgal rejimi başbakanı Netanyahu; "Bugün İsrail devleti için zor bir gündür" ifadesini kullandı.

Netanyahu, siyonist işgal rejiminin ve onun tahrik ettiği yahudi yerleşimcilerin gerçekleştirdiği vahşi cinayetleri ve Filistin direnişini bu tür eylemlerle karşılık vermeye zorlayan sebepleri göz ardı ederek, Filistin direnişinin yaptığı tahriklerin bu tür terör eylemlerine neden olduğunu söyledi.

Netanyahu açıklamasında Batı Yaka bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin can güvenliklerinin artırılması için Savaş bakanıyla, Genelkurmay başkanıyla ve Şabak adlı iç istihbarat örgütünün başkanıyla görüşmeler yapacağını ifade etti.

Öte yandan işgal rejiminin Savaş bakanı Moshe Yaalon'un da, bölgedeki yerleşimcilerin can güvenliğinin sağlanması için demir bileğe ihtiyaç olduğunu belirterek bunun için işgal ordusuyla Şabak örgütünün ortak çalışma yapacaklarını, eylemi gerçekleştirenleri ele geçirinceye kadar da peşlerini bırakmayacaklarını iddia etti.

İşgal ordusunda görevli üst düzey bir subayın da Nablus'ta dün akşam gerçekleştirilen eylemin son derece tehlikeli bir eylem olduğuna dikkat çekerek işgal ordusunun benzeri eylemlerin önüne geçebilmek için gerekli tüm araçlara başvurması gerektiğini söyledi.

Dün akşam Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınlarındaki İtmar ve Elon Moreh adlı yahudi yerleşim merkezleri arasındaki yolda pusuya düşürülen araçta işgal ordusunun istihbarat biriminde seçkin bir subay olarak görev yapan Eitam Henkin ile eşi Na'ama öldürülmüştü. Araçta bu karı kocanın dört çocuklarının da bulunduğu ancak çocuklara herhangi bir zarar verilmediği haber verildi.

fiem