"Bugün Ezan Yarın Çan"

"Bugün Ezan Yarın Çan"

İşgalci İsrail Kudüs’teki bütün uygumaları hem Müslümanları hem de Hristiyanları hedef alıyor. Bugün ezanları susturacanlar yarın ise kilise çanları.”

Kudüs’te bulunan Kudüs Yabous Kültür Merkezi, işgal altındaki “Kudüs’ün Arap kimliğinin oluşmasında Hristiyanların rolü” konulu konferans düzenlendi.

Kudüs Rum Ortodoks Başpiskoposu Hana Atallah, Kudüslü Araştırmacı yazar Rasim Ubeydat ve Kudüslü aktivist Nura Kerami’nin katıldığı konferansta, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Hristiyan topluluğunun, kentin Arap kimliğinin oluşmasında ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesine karşı rolü konusu ele alındı.

 

Bugün ezanları susturacaklar yarın ise kilisekil çanları

Kudüs Rum Ortodoks Başpiskoposu Hana Atallah, burada yaptığı konuşmada, “Filistin’de bulunan Hristiyan topluluğu bir aşiret veya bir azınlık değildir. Filistin’de yaşayanlar, Müslüman veya Hristiyan ayırt etmeksizin tek halktır ve hep beraber omuz omuza verip özgürlükleri için mücadele ediyorlar. Zira Hristiyanlar Filistin topraklarına sonradan gelmemiştir. Ayrıca işgal altındaki Kudüs semavi dinlerin beşiğidir” dedi.

İşgalci İsrail makamlarının Kudüs’teki ezan sesleri kısmaya yönelik uygulamaya da tepki gösteren Atallah, “İşgalci İsrail Kudüs’teki bütün uygumaları hem Müslümanları hem de Hristiyanları hedef alıyor. Bugün ezanları susturacanlar yarın ise kilise çanları.” ifadelerini kullandı.

 

İsrail’in işgali sonlandırılmalı

Öte yandan, Kudüslü aktivist Nura Kerami, yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü işgalin sonlandırılması gerektiğini belirterek Filistin’de yaşayan Hristiyanların başlattığı “Karios Filistin” girişiminden bahsetti.

Kerami, konuşmasında söz konusu girişimin uluslararası örgütleri, siyasetçileri ve devlet liderlerini devreye sokarak İsrail’in işgalini sonlandırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

 

Zorunlu göç Hristiyanları azınlık hale getirdi

Araştırmacı yazar Rasim Ubeydat ise yaptığı konuşmada, “Filistin topraklarında yaşayan Hristiyanlar bu toplumun bir parçasıdır. Özgürlük mücadelesi konusunda şimdiye kadar çok önemli projelere imza atmışlardır. Günümüzde Hristiyanların Filistin’de azınlık durumunda olması onların ekonomik ve sosyal sıkıntılardan dolayı göç etmek zorunda kaldıkları içindir.” diye konuştu.

 

haberkudus