Bugün, 1440 Kişinin Şehit Olduğu Furkan Savaşı'nın Yıldönümü

Bugün, 1440 Kişinin Şehit Olduğu Furkan Savaşı'nın Yıldönümü

Bugün terör rejimi işgalci İsrail’in hava, kara ve deniz gücüyle mahsur ve mazlum Gazze halkına karşı başlattığı 22 günlük barbar ve insanlık dışı savaşın altıncı yıldönümü

Bugün terör rejimi işgalci İsrail’in hava, kara ve deniz gücüyle mahsur ve mazlum Gazze halkına karşı başlattığı 22 günlük barbar ve insanlık dışı savaşın altıncı yıldönümü.

27 Aralık 2008'de işgal rejimi direniş güçlerinin elinde esir bulunan Siyonist Asker Gilat Şalit’i kurtarmak ve Gazze’den atılan füzeleri durdurmak bahanesiyle havadan, karadan ve denizden Gazze’ye karşı vahşi bir savaş başlattı. Savaşı Mısır’a bir ziyaret gerçekleştirdiği sırada dönemin Siyonist Dışişleri Bakanı Tzipi Livni Kahire’de duyurdu. 22 gün süren ani ve şok savaşta işgal uçakları Filistin güvenlik birimlerinin merkezleriyle direniş güçlerinin merkezlerini vurdu.

Çoğu sivil ve emniyet güçlerinden 1440 kişinin şehit olduğu savaşta Hamas, İçişleri Bakanı Said Siyam ile Hamas liderlerinden Şeyh Nizar Reyyan'ı şehit verdi.

Direniş güçlerinin kahramanca direnişiyle karşılaşan ve hedeflerine ulaşamayan işgal rejimi savaşı başlatmasından 22 gün sonra ateşkes istemek durumunda kaldı. Zararının milyar dolar olduğunu duyuran işgal rejimi kayıplarının da olduğunu ifade etti.

Kuşatma altında oldukça sıkıntılı günler geçiren Gazze halkı bütün propagandalara, tehdit, şantaj ve zulümlere rağmen direniş güçlerine güvenmeye devam etti ve 2014 savaşında da bu desteğini sürdürdü.

 
Kaynak: FEM