Budistler  Müslümanları Diri Diri Yakarak Şehid Etti

Budistler Müslümanları Diri Diri Yakarak Şehid Etti

Arakan’da Müslümanlara yönelik vahşete devam eden Budistler, bir camiyi içindekilerle birlikte yaktı.

Myanmar hükümetine bağlı askeri güçler ile Budist çeteler, ülkedeki Müslümanlara yönelik barbarca saldırılara devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Rohingyalılar olarak bilinen Arakanlı Müslümanların yaşadığı Cihanda, Fulbari ve Naribili köyleri askeri güçlerin hava saldırısına maruz kaldı. Saldırıda Naribili’de bulunan bir cami, içindekilerle birlikte yandı.

İLKHA’nın edindiği görüntülerde Rakinili Budistlerin, katledilen Müslümanları işkence olsun diye yerlerde sürükledikleri görülüyor.

Müslümanların köylerden kaçmasına müsaade etmeyen Budistler, yakaladıkları kişileri kadın erkek demeden sopalarla dövüyorlar. Duydukları acı nedeniyle çığlık atanlara ise hakaretler ediliyor.

Erkeklerin gruplar halinde yere yatırıldığı görüntülerde bir Budist, eline aldığı uzun sopayla Müslümanların dizlerini kırmaya çalışıyor. Çocuklarını kucağına alan kadınların ise ağıtlar yakarak korku içerisinde bekledikleri görülüyor.

Arakanlı Müslümanların Budistlerden gördükleri vahşet bunlarla sınırlı değil. Zulüm ve baskılardan kaçmaya çalışan kadınlar, yakalandıklarında önce çeşitli işkenceler görüyor ardından da kadın ticaretinde kullanılıyorlar.

Eğitim hakları elinden alınan Müslümanlar en fazla 4 ya da 5’inci sınıfa kadar okuyabiliyorlar. Çocuklar ve gençlere din değiştirmeleri yönünde baskılar uygulanıyor.

Budistlerin, katlettikleri Müslümanların cesetlerini parçalayarak etlerini kasaplarda sattıkları da bildiriliyor.

Kaynak : İLKHA