Budist Rahip Müslümanlara Nefret Kustu

Budist Rahip Müslümanlara Nefret Kustu

Myanmar’da Arakan Müslümanlarına katliamları gerçekleştiren çetelerin lideri 'Budist Bin Ladin' lakaplı Ashin Wirathu isimli eski bir Budist rahip, Müslümanlara nefret kustu.

Miymar’da Budist çeteler ve ordunun Müslüman Arakanlılara yönelik katliamları hız kesmiyor. Dünyanın gözleri önünde süren kanlı saldırıların arkasında Budist bir rahibin önderliğindeki "969 Hareketi" var. Kendisine "Budistlerin Bin Ladin"i lakabını takan Ashin Wishu liderliğindeki hareket daha sonra Budist Tugay ismini alarak Müslüman köylerine pala ve silahlarla baskınlar düzenlemesiyle gündeme geldi. 

Arakan'da binlerce Müslümanı katleden budistlerin dini önderleri olan rahipler İslama hakaretler ederek katliam çağrılarına devam ediyor. Bugüne kadar tüm dünyaya kendilerini "barışçı" olarak pazarlayan budistlerin gerçek yüzü ortaya çıkıyor. İşte açıklamalarda bulunan budist katil Ashin Wishu'nun kurduğu örgüt binlerce Müslüman'ı öldürdü.

Budist Rahip Müslümanlara Nefret Kustu 

Budist çetenin lideri Wishu, "Bir yılan nerede olursa olsun zehirlidir. İşte Müslümanlar da böyledir" diyerek içindeki nefreti kustu