Bu Zulmün Vebalı Ağır !

Bu Zulmün Vebalı Ağır !

Fetö hâkimi zulmetti; iktidar seyirci Bu zulmün vebali ağır

FETÖ yargısının eliyle zulme uğrayanlar tek tek gün yüzüne çıkıyor. HÜDA PAR'ın hazırladığı raporda, FETÖ'nün emniyet ve yargı birimlerindeki üyeleri eli ile 90'lı yıllarda mütedeyyin insanlara yaşattığı hukuksuzluklara dikkat çekildi.

 15 Temmuz'da halkın üstüne bomba yağdıran FETÖ yapılanması, 90'lı yıllarda dindar insanları hedef aldı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken gözaltına alınan Aydın D.'nin dosyası tam bir hukuk rezaleti içeriyor. 16 yıldır tutuklu bulunan Aydın D. kapatılan Diyarbakır 6.  Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda müebbet hapse mahkûm edilmişti. Aydın d.'yi tutuklayan mahkemenin başkanı ise HSYK tarafından FETÖ'den ihraç edilen Süleyman İnce'den başkası değildi.

İŞKENCELİ SORGULARLA ADALET! ARADILAR

Hiçbir ilgisi olmadığı halde faili meçhullerle suçlanan Aydın D. 26 gün boyunca işkence gördü. FETÖ'cü hakim Süleyman İnce'nin başkanı olduğu mahkeme, ortada cenazeleri olmadığı halde öldürüldüğü iddia edilen kayıp şahıslar için kollukta işkence altında kendisine imzalatılan ifadelerle Aydın D.'yi müebbet hapse mahkûm etti.

‘İMZASIZ TUTANAK'A MÜEBBET

Dosyasına eklenen faili meçhullerle ilgili yer gösterdiği iddia olunan Aydın D. Mahkemede iddiaları kabul etmediği gibi o tarihte yürürlükte olan yasaya göre  “Yer gösterme tutanağında” Cumhuriyet Savcısının imzası olması gerekirken uydurma tutanakta savcının imzasının bile olmadığı belirtiliyor. Mahkemede yoğun işkencelere uğradığını ifade eden Aydın D. işkencecilerden şikâyetçi olduğu halde işkenceciler korunmuş, haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiş.

LEHİNE DELİLLER ‘YOK SAYILDI'

Savcılık iddianamesinde N.K isimli şahsın Aydın D. aleyhine konuştuğu iddia edilmiş, N. K. kolluktaki ifadenin işkence altında kendisine zorla imzalatılan beyanlar olduğunu belirterek bu ifadesini diğer aşamalarda reddettiği görülüyor. Raporda belirtildiği üzere N. K. kendi yargılandığı mahkemede bu iddialardan beraat ettiği ve Aydın D.'nin tüm ısrarlarına rağmen mahkemenin N.K'yı duruşmaya çağırmadığı anlatılıyor.  

‘ASILMASINA, BİLAHARE ŞAHİTLERİN DİNLENMESİNE' HUKUKU

FETÖ yargısının adeta yargısız bir şekilde müebbete mahkûm ettiği Aydın D.'nin tüm talepleri reddedilmiş ve işlendiği iddia edilen suç, hukuka uygun olarak elde edilmiş ve mahkeme huzurunda tartışılmış, her türlü şüpheden uzak,  kesin,  yeterli ve inandırıcı delil ile sabit olmadığı,  şüphenin sanık lehine yorumlanması gerektiği, delillerin hukuka aykırı olamayacağı gibi en temel kaideler göz ardı edilerek haksız yere Aydın D. cezalandırılmıştır.

FETÖ ÜSSÜ 9. DAİRE

Yargıtay aşamasında da kamuoyunca FETÖ üssü olarak nitelendirilen Yargıtay 9.  Ceza Dairesi yerel mahkemenin verdiği cezayı onamış ve Aydın D.'nin ömründen haksız yere onlarca yılın çalınmasına karar verilerek müebbet ceza kararı yerinde bulunmuştur.

ADALETE NE ZAMAN GÖZÜN ‘AYDIN' DİYECEKSİNİZ

Aydın D.'nin ve benzeri binlerce kişinin ömründen yıllar çalan FETÖ'nün hâkim-savcı kisveli militanları ile Aydın D.'nin şimdilerde aynı mekânı paylaşıyor olması belki de Aydın D.'nin yaşadığı trajedi kadar büyük bir tecelli. 15 Temmuz sonrasında Türkiye kamuoyu FETÖ'cü polis, savcı ve hâkimlerle hesaplaşılmasını hep destekledi ama kamuoyu aynı ekiplerin gadrine uğrayan ve o dönemde devlet memuru ünvanı bulunan bu militanların mağdur ettiği kesimlere de yaşatılan hukuksuzluğun giderilmesini bekliyor. Sahi adalete ne zaman gözün ‘aydın' diyeceksiniz? 15 Temmuz sonrası FETÖ'cü hâkim İnce, önce meslekten ihraç edildi sonra da tutuklandı. Ancak İnce'nin tutuklattığı ve 16 yıldır cezaevinde bulunan Aydın D.'nin hala cezaevinde tutuluyor olması iktidar için büyük çelişki olarak değerlendirildi.