Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bu Yeminler Durdukça Daha Çoook...

Daha çoook darbeler göreceksiniz efendiler!

Hangi seviyede olursa olsun bu ülkenin yönetim kadrosuna gelen herkes istisnasız “Atatürk İlkelerine Bağlı Kalacağına” dair yemin ederek göreve başlamıyor mu? O halde meseleni anlaşılmayacak bir yanı yoktur.

Meseleye hiç kimse buradan bakmıyor, bakmak istemiyor, daha açıkçası bakamıyor ama mesele gelip buraya dayanıyor.

Başta hiç kimse bir itirazda bulunmuyor. İşin Dinî yönünü bir tarafa bırakalım; zaten Kemalizm’in kendisi bir din olarak dayatılmıştır.

Fakat hiç olmazsa milletvekili olarak seçilen birisi Ankara’ya varan birisi;

“Kusura bakmayın, beni buraya gönderen insanlara ben ne vaat etmişsem onun üzerine yemin edebilirim ancak, aksi halde sahtekârlik yapmış olurum. İşte benim seçmenlerime yaptığım vaatler, işte konuşmalarımın kayıtları, işte belgelerim...” diyerek itiraz etmeli değil mi?

Suçu sadece seçilenlere yıkmayalım, onları seçip gönderenler de bu işe müdahale etmeli değil mi?

“Hooop sayın vekilim, biz seni niçin gönderdik Ankara’ya? Seçildiğin takdirde neler yapacağına, hangi değerler üzerine çalışacağına dair bize söz vermediniz mi? Şimdi niçin başka yemin ediyorsun...?” diye devreye girmeli değil mi?

Ha, bu arada birileri insanlara seçim vaadi olarak; “Beni Ankara’ya gönderirseniz orada Atatürk İlkeleri istikametinde çalışacağım” demişse bırakın o böyle bir yemin etsin.

Sadece vekiller değil söz konusu olan. Minnacık yavrulardan tutunuz devletin en üst kademesine kadar bu yeminler yapılmıyor mu, bu andlar içirilmiyor mu?

O halde müsaadenizle bunun bir bedelinin olması gerek. Nasıl mı? Birileri çıkıp sizin bu yemininizde durup durmadığınızı, içtiğiniz andınıza sadık kalıp kalmadığınızı denetler, gerektiğinde haddinizi bildirir.

Kim mi bunlar? Eee canım, anlayın artık, sözlerinin tutulabilmesi için her halde ellerinde silahlarının olması gerekir.

Bir daha tekrar edelim; siz bu yeminleri yapmaya devam ettikçe daha çoook darbeler göreceksiniz.

Allah aşkına artık birileri çıksın ve desin ki:

“Yeter artık bu dayatmalar! Biz mecbur muyuz CHP’nin altı oku üzerine yemin etmeye, yine bir CHP’linin yazdığı andı yavrularımıza dayatmaya!”

Bu yazı toplam 1027 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar