"Bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz"

"Bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz"

Başbakan Davutoğlu, "Birileri bu millete bayramları zehir etmeye çalışıyor. Andımız olsun ki bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın" dedi.

K Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Birileri bu millete bayramları zehir etmeye çalışıyor. Ahdimiz ve andımız olsun ki bu millete bayramları yaşatmaya devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın" dedi.
Davutoğlu, "Kamu düzenine dönük olarak, 'Biz istediğimiz zaman kamu düzenini bozabiliriz' diyenlere mesajımız şudur: Çözüm süreci, kamu düzeninin alternatifi değildir. Kamu düzeni, her ne surette olursa olsun kesinlikle teminat altına alınacaktır" diye konuştu.
"Olaylara seri müdahaleyi garanti altına alacağız"
Bir çok konularda güvenliği teminat altına alıcı adımlar atılacağına işaret eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Bir çok konularda güvenliği teminat altına alıcı adımlar atacağız. Türkiye'de polis bir yere müdahale ettiğinde bunu 'aşırı güç kullanımı' olarak görenlerin Frankfurt'ta, Londra'da ya da New York'ta benzer tavırlar aldığında bunu normal güvenlik tedbiri olarak görmeleri çifte standarttır, kabul edilemez. Kesinlikle emniyet güçlerimizin ve bu anlamda da yargı sistemimizin olaylara seri ve çabuk bir şekilde müdahale etmesini garanti altına alacağız."
"Bizi eleştirmeye hadleri yok"
Davutoğlu, IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilere ilişkin şunları kaydetti:
"Kobani'den gelen kardeşlerimize hiç birşey sormadan 200 binini ülkemize kabul ettik. Ey provokatörler, tahrikçiler; onlar size gelmedi. Onlar istiklalin, emperyalizme karşı mücadelenin ve izzetin timsali olarak zikrettiğim al bayrağın gölgesine sığınmaya geldiler. Bugün Türkiye'yi eleştiren bazı Avrupa ülkeleri 3,5 yıl içinde toplamda bizim 3 günde aldığımız mülteci kadar mülteci almadılar. Bizi eleştirmeye yüzleri de yok hakları da yok hadleri de yok."
Davutoğlu, "Türkiye IŞİD'e de Esed'e de karşıdır, karşı olmaya devam edecektir. Peki Kılıçdaroğlu bugün aynı netlikte, 'Biz IŞİD'e de Esed'e de karşıyız' diyebilecek mi? HDP diyebilecek mi? Bütün meseleleri Suriye rejimini ve Esed'i korumak. Niye biliyor musunuz? Zihniyet aynı zihniyet. Esed Arap Baası, CHP Türk Baası, HDP de Kürt Baası" dedi.