Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Bu mesajım, kızı olan her anne ve babayadır

İnsan, Rabbinin emir ve talimatlarından uzaklaştıkça veya uyarı ve irşadına duyarsız kaldıkça, başı beladan, gönlü sıkıntıdan kurtulamaz. Üzerinde yaşadığımız yeryüzü coğrafyasında görülen, duyulan ve yaşanan ne kadar olumsuz olaylar olursa olsun, insanın, olumsuz olayların hakkından geleceği gerçeğini hiçbir mazeret ve şikâyet örtbas edemez.
Çünkü Rabbimiz, kıyamet kopuncaya kadar insanlığın neler yaşayacağını, hangi hadiselerle karşılaşacağını en ince noktasına kadar bilir ve katından gönderdiği kurtuluş reçetesi olan Kur"an"ı terk etmememizi ister.
Ne var ki insanoğlu, Allah katından gelen muhteşem mesajlarla, ilahi haberlerle pek ilgilenmez ve hayatından sürekli şikâyetçi olur. "Siz ondan(Kur"an"dan) yüz çeviriyorsunuz" Sad Suresi/68
İşte bu şikâyetlerden biri de kızlarımızdır. Kızının çevresinden hep şikâyetçidir anne ve babası" Kızının arkadaşlarından, internetten, namaz kılmamasından, izinsiz evden ayrılmasından, ders çalışmamasından, cep telefonu ile mesajlar göndermesinden vs. sürekli şikâyetçidir anne ve babalar.
Şu gerçeği önce kabullenelim. Nesillerin kaybolmasının, yeni adıyla bozulmasının genelde üç sebebi vardır. Bunlar, 1: Bilgisizlik, 2: İlgisizlik 3: Usulsüzlüktür. İşte problemli kızlarımızın ilk teşhisinde elde edilen bulgular bunlardır.
Siz anne ve babalar için, sizi yormayacak, külfete sokmayacak ama kızlarınızla alakalı şikâyetlerinizi dindirecek bir tavsiyede bulunmak istiyorum:
ŞEBNEM
"Şebnem de ne oluyor?" diyebilirsiniz. Lütfen biraz sabırlı olalım ve mesajımızı okumaya devam edelim. Başta ülkemizin olmak üzere, dünyanın tanıdığı manevi şahsiyetlerimizden muhterem Osman Nuri Topbaş Efendi"nin, "Damladan Deryaya" isimli çok güzel bir eseri vardır. Muterem müellifimiz, yazdığı eserde, Şebnem isimli bir kızı devreye koyuyor. 12 adet konu başlığı ile kaleme aldığı eser, "Şebnem, 17 yaşında bir kızcağızdı..." diye başlıyor ve eser 189. sahife ile bitiyor. Öyle inanıyorum ki, elinize alıp okumaya başladığınızda, eseri bitirmeden rahat edemeyecek, eser bitince de gerçek huzura kavuşmuş olacaksınız. Kızınızın, anne ve babası olarak tabii...
Şebnem isimli eser, yoldan çıkmış, ailesine yabancılaşmış, evini otel ve lokanta gören kızlar için sanki bir neşter.
Eserde sunulan her bir örnek, her bir paragraf, antibiyotik tesirinde sanki bir ilaç...
Eserin her bir bölümü, misafire ikram edilen bir meyve, vitamin ve kalorisi zengin bir besin maddesi gibi...
Öyle tahmin ediyorum ki, eseri evine alıp kızının eline veren anneler ve babalar, aslında evlerine bir irşatçı, bir mürşide almış olacaklardır. Kapı kapı dolaşıp, kızlarının problemini çözmek için 41 Yasin okutan merhamet timsali anneler, gönül meyvesi olan kızlarına Şebnem isimli eser ile en güzel bir iyiliği yapmış olacaklardır.
Eserin temin edileceği adres, güvenin, paylaşımın, duyarlılığın simgesi olmuş Erkam Yayınevi"dir.
Sizlere kolaylık olması açısından tavsiyem, bulunduğunuz beldede Erkam Kitapevleri"nden de alabilirsiniz. Fiyatı, sadece ve sadece 1,5 liradır. Eğer, bu eseri alma gücü olmayan muhtaç aileler olursa, lütfen Ribat Dergisi"ne bir telefon açsınlar (0 332 236 25 61), bu kıymetli eseri sizlere hediye olarak gönderelim.
Bu duygularla, cümlenizin Cumanızı tebrik ederiz. Selam ve saygılar...

yeni akit

Bu yazı toplam 3403 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar