Bu Fakir Hiçbir Zaman Sultan Olma Gayretinde Olmadı

Bu Fakir Hiçbir Zaman Sultan Olma Gayretinde Olmadı

'Ben ne ağayım ne sultanım, sadece hizmetkarım'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bu fakir hiçbir zaman sultan olma gayretinde olmadı. Sultan olmak istediğimi söyleyenler burada yıllarca ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım ne sultanım, sadece hizmetkarım" dedi.
 Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'nin idamına da değinen Erdoğan, "İdama mahkum ettikleri kişi benim için Mısır'ın reisidir" ifadesini kullandı.
 Erdoğan, Adıyaman Sincik'te Adıyaman Devlet Hastanesi'nin açılış töreninde konuştu.
 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
 Bu fakir hiçbir zaman sultan olma gayretinde olmadı. Sultan olmak istediğimi söyleyenler burada yıllarca ağalık postu sattılar. Ben ne ağayım ne sultanım, sadece hizmetkarım.
 Kardeşlerim, bu kardeşiniz için Sultanlık derdinde olduğunu söyleyenler, yıllarca burada ağalık yaptı. Ben ne ağa ne sultanım. Ben hizmetkarım. Hocaefendi musalla taşında dua yaparken cumhurbaşkanı, başbakan niyetine diyecek mi? Er kişi niyetine diyecekler. Bu millete hizmetkar olabilmişsen ne mutlu sana.  Bugün Nisibi köprüsünün açılışını yapacağız. Adıyamanlı, Şanlıurfalı ne çileler çekti. Bu sorunu çözmek bize nasip oldu. Yola çıkarken eğitimn dedik, adalet, emniyet dedik; ulaşım, tarım dedik, her yere ulaştık. Benim başörtülü kardeşlerim, ben bir imamhatipliyim. 2 kız 2 erkek 4 yavrum da imamhatipli. Mecburen yurtdışında okudular.  Şimdi o prangalar koptu. Kızlarımız artık istediği üniversiteye gidebiliyor. Bunları ağalar istedi diye değil, halk istedi diye yaptık.
‘Kabe'miz Taksim'dir diyorlar’
 Terör örgütünün arkasında olduğu parti bizim Kabe'miz Taksim'dir diyor. Bu ara diyanet işleri başkanımıza taktılar. Diyanetin bana gönderdiği Kuran'ı gösteriyorum diye birileri rahatsız oldu.  Diyanet 10 bn tane Kürtçe Kuran çıkarıyor diye bundan rahatsız oluyorlar.
‘Sizi tehdit edenler olabilir’
 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Sizi tehdit edenler olabilir. Bunlar 6-7-8 Ekim olaylarında Diyarbakır'da 50'ye yakın gencimizin ölümüne neden oldular. Biz sadece Allah'ın huzurundan rükuda eğiliriz. İdama mahkum ettikleri kişi benim için Mısır'ın reisidir.
Nissibi Köprüsü’nü açtı
 Erdoğan, Sincik'in ardından, Nissibi Köprüsü'nün açılışında konuştu.
 Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:
 Birileri çıkıyor, bakıyorsunuz, kurusıkı atıyorlar. Bu ülkede SSK hastanelerini karlıyken zarar ettiren ve pislikten geçilemez hale getiren sizlere nasıl olacak da kurusıkı, bakıyorsunuz 30,40,50 milyar dolarlardan bahsediyorlar. Bunlar hayatlarında herhalde para saymadılar. Böyle biz cek cak’larla konuşmuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Az önce Sincik’teydim, 10 Ağustos seçimlerinde yüzde 96 oy vererek Cumhurbaşkanı seçti.
 Hamdolsun, Adıyaman da yüzde 70 gibi bir oyla bu kardeşini destekledi. Değerli kardeşlerim, ben köprünün teknik ölçülerini verecek değilim. Zaten eser ortada. Fakat hakikaten mimari yönüyle de bambaşka. Şimdi buradan Kahta, onun da ihalesi yapıldı. İnşallah, seçimden sonra da 7 Haziran’da inşallah Siverek’i de bir ziyaret edeceğim.
 Fakat, ben tüm kardeşlerime bir şey söylüyorum. 7 Haziran, bizler için çok anlamlı. Ya eski Türkiye galip gelecek, ya yeni Türkiye galip gelecek. Birileri çıkıp ne diyor. Çok enteresan, “geleceğiz, Diyanet İşleri’ni kaldıracağız, din derslerini kaldıracağız.” Kaynak mı? Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki Mercedes. Altlarında spor arabadan da geçilmiyor.
 Bu ülkede Diyanet İşleri makamına bu denli saldırmayı, hedef olarak göstermeyi kendine yol olarak telakki eden terör örgütünü arkasını alan bir siyasi anlayışa ne Kürt, ne Arabı, ne Zazası, ne Türkü, ne Boşnağı hiçbir izin vermeyecek.
CHP imam hatipleri kapatacak
 Şu hale bak ya. Eskiden CHP ne diyordu, “Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter.” Şimdi HDP ne diyor, Taksim bizim Kabemiz diyor. Bizim tek Kabemiz var, o da Mekke’de. Benim dindar, onurlu Kürt kardeşlerim, eğer bir Cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyorsam canım yanıyor, canım. Bir şey söyledim, “ben milletin tarafında olacağım” dedim. Çıkmış bir tanesi ne diyor, “imam hatip okullarını kapatacağız.” Kayseri’de “hayır, ben  böyle bir şeyi söylemedim” diyor. Seçim beyannamende var, birazcık dürüst ol be. Beyannamesinde 1+8+4, bu formülle imam hatiplerin orta kısmını kapatıyor. Neyi açık tutuyor? Lise kısmını kapatıyor. Ben imam hatip mezunuyum, 4 çocuğumu da imamhatipte okuttum. Okul kapılarından kovuldular, niye, başlarını açmadılar diye. Üniversitelere sokulmadılar, katsayı yüzünden.
 Şimdi ne oldu? Orta kısımlar açıldı mı, katsayı engeli kalktı mı, bu milletin evlatları ne yaptı, çocuklarını imam hatiplere göndermeye başladı. Sayı ne oldu, 60 binden 1 milyona çıktı. Şimdi düz liselerde de başörtüsü sahip mi? Danıştay kararını aldı, teşekkür ediyorum.
Ölünce hocaefendi Cumhurbaşkanı, Başbakan, trilyarder niyetine diyecek mi?
 Bizimle ilgili olarak geçmişte yürüdüğümüz birileri, terör  örgütünün arkasında olduğu bir partiden aday olmuş. Şahsımla alakalı sultandır diyor, diktatördür diyor. Elhamdilüllah, ne sultan oldum, ne diktatörlüğe merak saldım. Başbakanlığım döneminde de, cumhurbaşkanlığım döneminde de efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyorum dedim. Yine hep şunu söyledim, eninde sonunda ölmeyecek miyiz? Öleceğiz. Hoca efendi Cumhurbaşkanı niyetine diyecek mi, Başbakan niyetine diyecek mi, trilyarder niyetine diyecek mi? Er kişi niyetine diyecek.
 780 bin kilometrekarede vatanımızın üzerinde asla operasyon yaptırtmayız. Buna heveslenenler avucunu yalarlar, bunu yapanlar karşılarında bizi bulurlar, silahlı kuvvetlerimizi bulurlar, polis teşkilatımızı bulurlar, milletimizi bulurlar. Karşılarında bizi bulurlar.
  
 Kaynak : t24