Bu Cuma Müslümanların Değil,Kapitalizmin Cuması Oldu

Bu Cuma Müslümanların Değil,Kapitalizmin Cuması Oldu

Bu Cuma Müslümanların değil, kapitalizmin Cuması oldu: Sadece kartla yapılan ödeme bile israfın boyutunu gözler önüne serdi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), alışveriş festivaliyle ilgili verileri açıkladı. 29 Kasım Cuma günü 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti.

BKM'den yapılan açıklamaya göre, her yıl tüm dünyada kasım ayının dördüncü perşembe gününden sonraki cumaya denk gelen ve Türkiye'de "Süper Cuma", "Şahane Cuma", "Muhteşem Cuma", "Bereketli Cuma" ve "Efsane Cuma" gibi isimler de verilen "Black Friday" alışveriş festivalinde mağazalar, birçok ürüne indirim uygulayarak müşterilerine fırsatlar sundu.

Perakendeciler, bu yıl indirim dönemini tüm haftaya yayarken, alışverişlerin indirimin en fazla olduğu cuma günü yapıldığı görüldü.

29 Kasım Cuma günü 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Bu rakam, geçen yılın aynı gününe denk gelen cuma ile karşılaştırıldığında kartlı ödemelerde yüzde 36 artış gördü.

130 BİN KART İLK KEZ O GÜN İNTERNETTE KULLANILDI

Verilere göre, 29 Kasım Cuma günü indirimlerin etkisiyle bir günde 2,6 milyon farklı kart internetten ödemelerde kullanıldı ve bir günde en fazla kartla internetten ödeme rekoru kırıldı.

29 Kasım'da kullanılan kartların yüzde 5'i, yani 130 bin farklı kartın ise ilk defa internetten ödemelerde kullanılması, indirimlerden faydalanmak için kart kullanıcılarının internet kanalını tercih ettiğini gösterdi.