'Bu çatı şakır şakır akar'

'Bu çatı şakır şakır akar'

CHP ve MHP'nin Köşk adayı İhsanoğlu için CHP'den de tepki var. CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın 'Bu çatının altına girilmez. Bu çatı şakır şakır akar' dedi. CHP milletvekili Hüseyin Aygün ise 'şimdi siyasal islama açılma devri' diye nitelendirdi.

CHP ve MHP liderlerinin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde anlaştıklarının açıklanmasının ardından AK Parti hükümetinden en üst düzeyde tepki Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'tan geldi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basın toplantısı yapan Arınç, "AK Parti kimi aday gösterirse eminim ki milletimiz onu seçecektir." dedi. Arınç sözlerine şöyle devam etti:

"Bahsettiğiniz kişiyi tanıyorum. Bilim adamıdır. Şahsı üzerinde olumlu olumsuz bir şey söylemem mümkün değil. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu kapı kapı dolaştılar ve iki parti bir isim üzerinde anlaşmış görünüyor. MHP’den itiraz olmadı ama CHP içinde Kılıçdaroğlu dışında neredeyse herkes durumu eleştirdi. CHP içinde onu desteklemeyecek birçok kişi vardır. Böyle bir adayın iddiasının ne kadar olacağını sizler tahmin edin." 

Arınç, İhsanoğlu'nun aday gösterildiği için çok sevinçli olduğu ve adaylığı kabul edeceği yönünde duyum aldığını da söyledi. 

CHP'den olumsuz tepki

İhsanoğlu ile ilgili iktidar ve muhalefet kanadından ilk değerlendirmeler sosyal medya üzerinden geldi.

Twitter üzerinden bir değerlendirme yapan CHP Ankara Milletvekili Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, "Yağmurdan kaçınmak için bu çatının altına girilmez. Bu çatı şakır şakır akar." dedi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise "İslam Örgütü eski Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı CHP'nin 'sağa açılmasının bir devamı; şimdi siyasal İslam'a da açılma' devri." diye tweet attı. 

AKP'li Aydın: Ulusalcı siyasetin iflasıdır

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Ulusalcı siyasetin iflasıdır,CHP kendi içinde aday çıkaramamanın acziyetini yaşıyor" dedi.

AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar ise şu mesajlarla 'çatı aday'ı yorumladı: 

"Darbeci darbeciyi Çankaya yolunda bulurmuş! Esad ve Sisi kankası Neocon sempatizanı İhsanoğlu çatı aday! Rabbim verdikçe veriyor."

"Çatı aday ve arkasındaki Uluslararası Sisi koalisyonu gösterdi ki 10 Ağustos Çankaya seçimi darbecilerle demokratlar arasında geçecek."

Hükümetin İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili değerlendirmeleri Bakanlar Kurulu toplantısında yapması, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Kurul toplantısı sonrası konuyla ilgili sorulara yanıt vermesi bekleniyor. '

HDP: Adayımız artık 2. tura kalır.

Çatı aday hakkında Al Jazeera'ya kısa bir değerlendirme yapan Halkların Demokratik Partisi(HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ise "Bizim adayımızın ikinci tura kalma ihtimali çok kuvvetlendi." dedi.

Partisinin, İhsanoğlu ismine sıcak bakmadığını belirten Kürkçü, "Allah CHP'ye selamet versin." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise görüşlerini Twitter üzerinden paylaştı:

"Muhalefet şimdiden kaybetti. Tüm demokrasi güçleri HDP adayı etrafında kenetlenmelidir." 

Oğan İhsanoğlu'nun adaylığını savundu

MHP içinden Twitter üzerinden değerlendirme yapan isim ise MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan oldu. Oğan, adaylarını eleştirenlere yanıt verdi:

"Ekmeleddin İhsanoğlu, sadece ünvanı ile değil bütün nitelikleriyle RTE'den çok daha iyi, çok daha şerefli bir adaydır. Hem RTE'ye karşı çıkıp hem de RTE'den önce öneriye saldırmak neyin kafası."

Kaynak: Al Jazeera