Brüksel'deki Saldırıyla ilgili Önemli Gelişme

Brüksel'deki Saldırıyla ilgili Önemli Gelişme

Belçika'nın DH gazetesi, Brüksel havalimanındaki saldırılarının üçüncü şüphelisi Najim Laachraoui'nin yakalandığını duyurdu.

Brüksel saldırılarını gerçekleştirdiği iddia edilen İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin yanında görülen ve saldırının ardından kaçan Necim Laachraoui'nin Brüksel'de yakalandığı bildirildi.

Ajansların haberine göre; Dün Brüksel'deki saldırıları Belçika vatandaşı İbrahim ve Halid El Bakraoui kardeşlerin gerçekleştirdiği kaydedilmiş ve havalimanında Bakraoui kardeşlerin yanında bulunan üçüncü kişinin ise Necim Laachraoui olduğunu ifade edilmişti. Belçika basını, saldırıların ardından kaçan ve polis tarafından her yerde aranan Lacchraoui'nin Brüksel'in güney batısında yer alan Anderlecht bölgesinde yakalandığını duyurdu.

"PARİS KATLİAMIYLA DA BAĞLANTISI OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR"

Belçika devlet televizyonu RTBF, dün Brüksel Havalimanı'nda intihar saldırısı düzenleyen saldırganların Belçikalı El Bakraoui Kardeşler olduğunu duyurdu. Kayıplara karışan üçüncü şüphelinin adı ise Najim Laachraoui. Dün akşamdan bu yana aranan Laachraoui az önce Anderlecht'te yakalandı. Bu kişinin Paris katliamıyla da bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Belçika devlet televizyonu RTBF'nin haberine göre, dün 34 kişinin öldüğü, 250'den fazla kişinin yaralandığı saldırıların faili olarak gösterilen kardeşlerin adı Khalid ve Brahim...

RTBF, 27 yaşındaki Khalid'in geçen hafta polis tarafından bir saldırganın öldürüldüğüBrüksel'in Forest bölgesindeki bir evi sahte isimle kiraladığını duyurdu. 

Müfettişler o operasyonun ardından bir 'IŞİD bayrağı', saldırı silahı ve üç gün sonra tutuklanan ve Paris saldırılarının başlıca şüphelisi Salah Abdeslam'a ait parmak izleri buldu.

 A1_2