Brezilya'da Darbeye Karşı Direniyor

Brezilya'da Darbeye Karşı Direniyor

Brezilya'da darbeye karşı direniş sürüyor: 50 bin kişiden ülke genelinde grev çağrısı

Brezilya'da darbeye karşı halk direnişi sürüyor. Binlerce gösterici 11 Eylül Pazar günü Sao Paulo’daki Paulista Bulvarı’nı doldurarak darbe hükümetinin istifasını ve yeni seçimlerin derhal yapılmasını talep etti.
 
Eylemcilerden Guilherme Boulos darbeye karşı direniş ile ilgili şu şekilde konuştu:
 
"Bu hükümet gayrimeşrudur ve biz derhal seçim talep ediyoruz. Şimdi direniş zamanı. Eğer darbe liderleri kendilerini iktidar ilan ederse bedeli ağır olacak."
 
Sağcı bakanlardan oluşan Temer darbe hükümeti daha önce halk tarafından defalarca sandıklarda geri çevrilen neoliberal programları hayata geçirmeye hazırlanıyor.Temer tarafından gündeme getirilen ve şu anda Kongre’de görüşülmekte olan yasa tasarısı devletin kamu harcamalarının 20 yıllığına dondurulmasını içeriyor.
 
Brezilya İşçi Federasyonu Başkanı Adilson Araujo, Temer hükümetinin taşeronlaşmayı ve iş güvensizliğini körükleyecek programları hayata geçirmeyi planladığını ifade ediyor.
 
Pazar günkü yürüyüş ülkedeki halk hareketlerinin düzenlediği bir çok eylemin sonuncusuydu. Tıpkı diğer gösterilerde olduğu gibi bu yürüyüşte de polis göstericilere göz dağı vermeye çalıştı. Yürüyüş sırasında polis şiddetine karşı slogan atan eylemcilere polis coplarla saldırdı.
 
Darbe hükümeti istifa edene kadar sokakları bırakmamakta kararlı olan halk hareketleri 50 bin kişiyle 22 Eylül’de de ülke çapında genel grev çağrısı yaptı.

Brezilya'daki ABD darbesi ve süreç ile ilgili haberler için tıklayınız
 Kaynak : teleSur, isyandan.org