Bremen'de İslam Kültür Merkezine Polis Baskını

Bremen'de İslam Kültür Merkezine Polis Baskını

Almanya'nın Bremen şehrinde terör saldırısı alarmı sona erdi, Cumartesi günü yapılan aramalarda terör saldırısı ihtimali için hiçbir delil bulunamadı. Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı.

Bremen'de daha önce karnaval şenlikleri sırasında 'İslamcı terör' tehlikesi öne sürülerek karnaval geçidi yapılmasına polis tarafından izin verilmemişti. Geçen Cumartesi günü de bir futbol maçına saldırı yapılacağı yönünde ihbar alındığı bildirilerek eyalet şehir Bremen'de polis alarma geçirildi.
Bremen Eyaleti İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer dünden itibaren alınan önlemlerin azaltıldığını, yapılan aramalarda silah bulunmadığını bildirdi. Geçen yıl Sonbaharından beri Bremen'de selefi gruptan Müslümanların silah temin etmeye çalıştığına dair güvenlik kurumları tarafından açıklamalar yapılıyordu. Maeurer, sözkonusu grubun silah temin ettiğine dair haber geldiğinde alarma geçmekten başka çare kalmadığını belirtti.
İki gün süren alarm sırasında polis tarafından onlarca kişi ve araç arandı. Ancak terör tehlikesi olduğuna dair hiçbir delil bulunamadı. Bremen Radyosunun daha önce bildirdiğine göre silah teminiyle ilgili olarak Cumartesi günü Bremen'in kuzeyinde Lübnan asıllı 39 yaşındaki bir kişinin evi arandı. Gelen ihbarlarda bu evde İsrail yapımı çok sayıda makinalı tabanca bulunduğu bildirilmişti. Televizyon dergisi 'buten un binnen'in haberinde evde silah bulunamadığı belirtildi. Yalnızca bazı banka belgeleri ile bilgisayara el konuldu.
Aynı şekilde silah ya da başka delil bulmak amacıyla Bremen İslam Kültür Merkezi de Cumartesi günü polis tarafından arandı. Aramalarda herhangi bir şey bulunduğuna dair polisten bir açıklama yapılmadı. Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı.

DÜNYA BÜLTENİ