Bozdağ: "Bir Savcı Sınır Ötesi Operasyon İstedi"

Bozdağ: "Bir Savcı Sınır Ötesi Operasyon İstedi"

Bakan Bozdağ, bir savcının adli kolluktan komşu ülke Suriye'de bulunan bir kampa operasyon yapmasını istediğini açıkladı.

Bekir Bozdağ, gündemdeki merak edilen sorulara canlı yayında cevap verdi.

BU DÜZENLEME KİŞİYİ KORUYAN BİR DÜZENLEME

İnternette kişilerle ilgili görüntüler veya ses kayıtları, başlıca şeyler çıkabiliyor. Kişi ile ilgili özel hayatı ihlal eden, iftiralar veya başka şeyler var. Onlarla ilgili insanlar bunu kaldırmak istiyor ama bunları kaldıramıyorlar. 'Benim kişilik haklarım zedeleniyor. Bu konuda yardım edin' dendiğinde onunla ilgili bir tedbir alınıyor.

Esasında bu bütün insanlarımızın iftiralar karşısında, özel hayatının gizliliği ihlali, kişigüvenliği ihlali karşısında, pek çok karalama karşısında kişileri koruyan son derece önemli bir düzenleme bu. İnterneti kapatan değil, kişiyi, haysiyetini, onurunu koruyan bir adım.

İNTERNET SANSÜRÜ TAMAMIYLA ÇARPITMADIR

Bu kesinlikle bir sansür değil, tamamıyla bir çarpıtma. İnsanların hakkını, hukukunu, haysiyetini koruyan bir adımdır, interneti kapatan bir adım değildir.

Geçmişte Sayın Baykal ile ilgili, MHP'nin vekilleriyle ilgili videolar yayınlandı, yayınlanıyor. Bunların yayınlanmasından rahatsız olmayan insan var mı? Onların aileleri rahatsız olmadı mı? Herkes rahatsız oldu. Böylesi bir çirkinliği internet aracılığıyla yaymak doğru mu? Değil. Türkiye'de bundan rahatsız olan kimseyi bulamazsınız.

TIR OPERASYONU 'BEN HUKUKU TANIMAM, HUKUK BENİM' DEMEKTİR

Bekir Bozdağ MİT TIR'larına yönelik operasyon ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Türkiye'nin saygın hukukçuları, TIR'ların MİT'e ait olduğunu öğrendiği an tutanağını tutar oradan ayrılması gerekirdi yorumunu yaptılar. Burada yapılanların hepsi 'hukuk ben tanımam, hukuk benim' demektir. Bu TIR'lar sonuçta bu ülkenin TIR'ları. Dünyanın dört bir yanında Türkiye'ye güvenen ülke var, insan var. Şimdi diyorlar ki; 'Türkiye'ye güvenmeyin. Bunların hiçbir şeyine güvenmeyin. Kendi ilinden başka iline TIR götüremeyen bir istihbarat var. Sen ne yapıyorsun?' Kimsenin Türkiye'nin en önemli birimini itibarsızlaştırmaya, küçük düşürmeye hakkı yoktur.

BİR SAVCI, ADLİ KOLLUKTAN YABANCI BİR ÜLKEDE OPERASYON İSTEDİ

Bakan Bozdağ, bir savcının adli kolluktan komşu ülke Suriye'de bulunan bir kampa operasyon yapmasını istedi. O kampta bulunan bazı şahısların alınıp, getirilmesi yönünde...
Savcı yazı yazıyor kolluğa, Suriye tarafına gidin ve şu şahısları alın gelin. Türkiye'nin sınırları bellidir. O hukuk çerçevesinde işlemler yapılır. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiler. Ben de HSYK'ya verdim. Bu pervasızlıktır, çizilen sınırları aşmaktır. Savcılar görevlerini yaparken, hukukun çizdiği sınırlar çerçevesinde hukukun verdiği yetkiyi kullanmalı. Bize gelen ihbarları biz HSYK'Ya intikal ettirdik, orada gereken kanun işleyecektir.

CHP'DEN BİR GARİP TALEP

Onaylanmış yasanın iptalini istiyor. CHP'nin bu talebi yasamayı durdurmaya yöneliktir. Bizim hukukumuzda anayasaya aykırılıkla ilgili bir öndenetim yok. CHP'nin onaylanmamış yasanın iptalini istemesi tartışılıyor.