Bostanoğlu: Milli denizaltılar geliyor

Bostanoğlu: Milli denizaltılar geliyor

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, milli denizaltı yapılması için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Güney Ege'deki uluslararası sularda devam eden Mavi Balina- 14 Fiili Deniz Davet Tatbikatı'na katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Türk mühendis ve işçisinin eseri olan firkateynlerimizden sonra şimdi de milli denizaltı yapılması için proje çalışmalarının 2018 yılına kadar yetiştirilmeye çalışıldığı belirtti.

"6 ADET DENİZALTI ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR"
6 yeni denizaltı üreterek 2024 yılında donanmadaki 14 olan denizaltı sayısını 20'ye çıkarmayı planladıklarını açıklayan Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, "Almanya ile işbirliği altında 6 adet havadan bağımsız denizaltının inşa projesi çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda bazı koordine toplantıları yapıldı. Önümüzdeki günlerde ileri adımlar atılacak. Diğer tüm projelerde olduğu gibi biz de hassasiyetle bu konuyu takip ediyoruz. Geleceği planlamak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesi. Bu gemi yapıldıysa (TCG Büyükada), geçmişte büyüklerimizin yaptığı öngörüler ve zamanındaki planlamalar sayesinde oldu. Bunda en önemli unsurlardan bir tanesi nitelikli insan gücü. Biz deniz kuvvetleri olarak daima nitelikli insan gücüne büyük önem atfetmekteyiz" dedi.

"15 GÜN SUYUN ALTINDA KALABİLECEK"
Yeni yapılacak denizaltıların şu an hizmette olanlardan farkının 15 gün su altında kalabilecek olmaları olduğunu belirten Orgenaral Bostanoğlu, "Denizaltılar, 66.3 metre boya sahip, su üstü deplasmanı bin 854 ton, dalmış deplasmanı 2 bin 13 ton olacak olarak inşa edilecek" diye konuştu.

Kaynak : DHA