Bomba İddia! Cesedin Yarısı...

Bomba İddia! Cesedin Yarısı...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasına ilişkin dün çok önemli bir gelişme yaşandı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, İstanbul'daki Suudi ArabistanBaşkonsolosluğu'nda öldürülmesinin itiraf edilmesinin ardından, cesedin nerede olduğu olduğu soruları gündemi karıştırmış durumda.

Her gün yeni bir söylentinin ortaya atıldığı korkunç cinayette çarpıcı bir iddia da İngiliz destekli Middle East Eye'dan (MEE) geldi.

 

CESEDİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ SUUDİ ARABİSTAN'A KAÇIRILDI

MEE'ye konuşan Türk yetkililer, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yardımcılarından olan Maher Abdulaziz Mutreb'in, parçalanan cesedin büyük bir bölümünü, 2 Ekim tarihinde Atatürk Havalimanı'ndan havalanan HZ-SK1 kuyruk numaralı özel jetle Riyad'a kaçırdığını söyledi.

The New York Times, Maher Abdulaziz Mutreb'in konsolosluğa giriş-çıkışı, otelden valiziyle ayrılışı ve Atatürk havalimanındaki görüntülerini yayınlamıştı.The New York Times, Maher Abdulaziz Mutreb'in konsolosluğa giriş-çıkışı, otelden valiziyle ayrılışı ve Atatürk havalimanındaki görüntülerini yayınlamıştı.

MUTREB HAVALİMANINDA ARANMADI

MEE'ye konuşan yetkililer Mutreb'in Türkiye'den kaçışını şu şekilde özetledi;

Suudi tahtının varisi ile sık sık seyahat eden Mutreb, Kaşıkçı'nın ölümünün ardından aynı gün yani 2 Ekim'de yerel saat itibariyle 18:20'de İstanbul'dan kalkan özel jetle ülkeyi terk etti. Çantaları havaalanında VIP salondan geçerken aranmadı ve Mutreb HZ-SK1 kuyruk numaralı özel uçakla Riyad'a uçtu.

Türk yetkililer aranmama sebebinin, uçağın kalktığı saatlerde bir alarm durumu olmadığı için herhangi bir arama yapılmadığını belirtti. (Not: Mutreb'in diplomatik pasaportu olduğu için bagaj kontrolüne ve aramaya girmiyor.)

Türkiye'ye gelen ve HZ-SK1'den sonra kalkış yapan diğer jet HZ-SK2 aranmış ancak bir şey bulunamamış.

KAYNAK: HABER7 DIŞ HABERLER