'Bölgede Siyonist İsrail Rejiminin bir Geleceği Yok'

'Bölgede Siyonist İsrail Rejiminin bir Geleceği Yok'

ABD Başkanı Donald Trump’ın zorlaması ve baskısıyla bazı Arap Kral ve şeyhlikleri işgalci İsrail rejimi ile göstermelik normalleşme anlaşmaları onayladı. BAE, Katar, Sudan ve Fas normalleşme anlaşmalarını imzaladı.

İran Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Siyonist rejim İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu iktidarı sona erdi ve artık bölgede Siyonist/İsrail rejiminin bir geleceği yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.

Abdullahiyan, Filistin direniş cephesinden Hamas Hareketi'ne ait resmi davetliler ile yaptığı görüşmede “İran, başkenti Kudüs olan bir devleti (Filistin) tanıyor.” ifadesini kullandı.

"Kudüs’ün özgürlüğünü savunan Filistin ile Dayanışma Grubu, Filistin halkının istekleri doğrultusunda hedefe ulaşmak için İran Parlamentosu’nda çalışan en büyük topluluk.” diyen Abdullahiyan, "İsrail'in köksüz suni bir oluşum olduğunu” belirterek, “Netanyahu’nun iktidarı sona erdi, bölgede ve geleceğinde işgalci Siyonist/İsraillilere yer yok.” açıklamasında bulundu.

Abdullahiyan, bazı Arap ülkelerinin yöneticilerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirme girişimleri için de “saçma ve değersiz bir köpük oyundan başka bir şey değil.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın zorlaması ve baskısıyla bazı Arap Kral ve şeyhlikleri işgalci İsrail rejimi ile göstermelik normalleşme anlaşmaları onayladı. BAE, Katar, Sudan ve Fas normalleşme anlaşmalarını imzaladı. Yakın bir gelecekte Umman ve Endonezya’nın da normalleşme adı altında işgalci rejimle anlaşabileceği iddia ediliyor.

Türkiye ilişkilerini devem ettirirken düşük seviyede olan diplomatik ilişkisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işgalci rejim İsrail’e yeni atadığı Ufuk Ulutaş ile yeniden büyükelçilik seviyesine çıkaracak.

Erdoğan basına yaptığı bir açıklamada bazı yöneticiler ile sorun olduğunu onlar olmasa ilişkilerin daha da hızı gelişeceği iddiasında bulunarak, Rusya devlet başkanı Vilademir Putin’i övdü ve “sözü, özü bir lider, iyi anlaşıyoruz.” dedi.

Mavi Marmara davası nedeniyle Türkiye ile işgalci İsrail arasındaki siyasi ve diplomatik ilişkiler düşük seviyede devam ederken, ticari ilişkiler çok hızlı bir şekilde her yıl artmaya devam ediyor. (Ajanslar)