Boko Haram'a operasyon: 44 ölü

Boko Haram'a operasyon: 44 ölü

Nijerya güvenlik kuvvetlerinin, Borno eyaletinin kuzeydoğusunda bir köyde Boko Haram militanlarına yönelik operasyonunda 44 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Nijerya güvenlik kuvvetlerinin, Borno eyaletinin kuzeydoğusunda bir köyde Boko Haram militanlarına yönelik operasyonunda 44 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, güvenlik güçlerinin, Borno eyaletindeki Alagarmo bölgesinde faaliyet gösteren militanların liderlerini ele geçirmesinin ardından çıkan çatışmalarda 40Boko Haram militanının öldüğünü söyledi.

Bulamboli köyündeki çatışmalarda 4 askerin öldüğünü, 9 askerin yaralandığını belirten Olukolade, bölgede yapılan aramalarda 16’dan fazla tüfek, çeşitli kalibrelerde çok sayıda mermi, el yapımı patlayıcılar, sim kartları ve elektronik araçların ele geçirildiğini kaydetti.

Nijerya Savunma Bakanlığından yayımlanan açıklamada da bu olaydan önce yerel markette gıda maddeleri temin etmeye çalışan iki militanın yakalandığı, aralarında ilaç temin etmeye çalışan bir tıp görevlisinin de bulunduğu diğer militanları yakalamak için operasyon başlatıldığı bildirildi.

AA