Boko Haram hükümet binasını ele geçirdi

Boko Haram hükümet binasını ele geçirdi

Nijerya'da Boko Haram militanları Adamawa eyaletinde yerel hükümet binasını ele geçirdi.

Nijerya'da Boko Haram terör örgütü militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Adamawa eyaletine bağlı Madagali kasabasında yerel bir hükümet binasını ele geçirdiği bildirildi.
Madagalili görgü tanıkları, silahlı araçlarla gelen teröristlerin Madagali Kurulu Sekreteryası'nı kolayca ele geçirdiğini belirtti. İsa Yambu adlı Madagali sakini, sayıca çok ve silahlı olan teröristlere askerlerin müdahale etmemesi nedeniyle çatışma yaşanmadığını ancak binadaki korumalara ne olduğunun bilinmediğini söyledi.
Mubi bölgesinde görev yapan askeri bir yetkili ise saldırının devlet dairelerinin kapalı olduğu bir zamanda gerçekleştiğini belirterek, olay yerinde askerlerin bulunmadığını kaydetti. İsmini vermek istemeyen yetkili, saldırganların Adamava eyaletinin başkenti Yola'da konuşlandırılmış savaş jetlerinin hedefi olmamak için binada uzun süre kalamayacaklarını savundu.
Saldırıya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja da dahil ülkenin her tarafına yayılan Boko Haram terör örgütüyle 5 yıldır mücadele ediyor.
Boko Haram, sadece bu sene 4 bin kişinin ölümüne, milyonlarca kişinin yerlerinden olmasına neden oldu.