Boğaz'da Tekne Faciası

Boğaz'da Tekne Faciası

Rumeli Feneri açıklarında tekne battı, çok sayıda ölü ve yaralı var. Teknede 30-40 kişinin olduğu belirtiliyor...


Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı, "Şu ana kadar 10-12 ceset denizden toplandı. Batan tekne 30 kişiyi alacak büyüklükte değil" diye konuştu.stanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin battığı, çok sayıda kişinin denize düşerek boğulduğu öğrenildi.

Kaçak göçmenleri taşıdığı düşünülen tekneden bir kaç kişinin ise sağ olarak kurtarıldığı belirtiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri'ndeki balıkçı tekneleri de katıldı.

EN AZ 10 KİŞİNİN CESEDİ BULUNDU

Teknede 30 - 40 kişinin olduğu, şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığı belirtiliyor. Faciada şu ana kadar en az 10 kişinin cesedi sudan çıkarıldı. Diğer yolcular için arama çalışmaları sürüyor. 

BALIKÇI: TEKNE 30 KİŞİYİ ALACAK BÜYÜKLÜKTE DEĞİL

Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı şunları söyledi: Şu ana kadar denizden 10-12 ceset toplandı. Bir kişiyi biz yarı baygın halde çıkarttık. Tekne yarı batık halde. 30 kişiyi alacak büyüklükte değil. Bize Bulgaristan'a gidiyor gibi geldi.

ÇOĞU ÇOCUK VE BEBEK

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise dehşeti anlattı: Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğ'nden yapılan açıklama göre,  ''şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır'' denildi.

İşte o açıklama

03 Kasım 2014 sabah saatlerinde 158 Sahil Güvenlik ihbar hattına gelen yardım talebiyle, İstanbul Boğazı Kuzey çıkışı 2,5-3 millerde bir teknenin battığı ve denizde kurtarılmayı bekleyen şahıslar olduğu bilgisi alınmıştır.

İhbar üzerine bölgeye çok yakın seyretmekte olan TCSG-74 gemisi ivedilikle bölgeye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 7 adet Sahil Güvenlik Botu, 1 helikopter ve 1 dalış timi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 bot ve bölgede bulunan balıkçı tekneleri tarafından arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 5 kişi sağ olarak kurtarılmış, 4 kişinin cesedine ulaşılmış olup Sahil Güvenlik ve İstanbul AFAD tarafından Rumeli Feneri Balıkçı Barınağında bir irtibat noktası oluşturulmaktadır.


Kamuoyunun bilgilerine duyurulur.