Bodrumda Tekne Faciası

Bodrumda Tekne Faciası

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çavuşadası açıklarında sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu, bulundukları kamarada sıkışan 17 kişi yaşamını yitirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çavuşadası açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan tekne battı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçakları taşıyan yaklaşık 8 metre uzunluğundaki teknenin Bodrum ilçesi Çavuşadası açıklarında sabaha karşı battığını belirtti.

Teknenin sabaha karşı Gümüşlük'ten hareket ettiğini ve kısa bir süre sonra Çavuşadası açıklarında battığını anlatan Çiçek, "8 metrelik tekneye 37 kişi binmiş. Arkadaşlarımız 20 kişiyi kurtardı, 17 kişinin de cesedine ulaştı" dedi.

Ters dönen teknenin kamarasında sıkıştılar

Yaklaşık 8 metre uzunluğundaki ve içinde 37 kişinin bulunduğu teknede ölen 17 kişinin teknenin kamara bölümünde yolculuk ettiği ve teknenin hareket ettikten kısa süre sonra Çavuşadası açıklarında ters döndüğü kaydedildi. Bu sırada teknede bulunan kaçakların kamarada sıkıştıkları ve batan teknede hayatını kaybettiği belirtildi.

İhbar üzerine bölgeye gelen Sahil Güvenlik ekipleri ile Bodrum Deniz Kurtarma Derneği üyelerinin yoğun uğraşı sonucunda tekneden çıkarılanların 17'sinin hayatlarını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirilen 17 kişinin cenazeleri burada yapılan ilk incelemelerin ardından, Bodrum Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel hastanelerin morglarına kaldırıldı.

Olaydan sağ olarak kurtulan Suriye uyruklu Hayat Sabır Burhan adlı sığınmacı, hayatını kaybeden eşi Ahlan Burhan (32) ve oğlu Yusuf Burhan'ı (3) teşhis için Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Hayatını kaybeden kişilerin içinde 3 yaşındaki oğlu Yusuf'u gören Suriyeli baba, büyük üzüntü yaşadı. Acılı babayı Sahil Güvenlik ekipleri güçlükle sakinleştirdi. 

Hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti için çalışmalar devam ediyor.

Bu yıl 128 kişi hayatını kaybetti

17 kişinin yaşamını yitirmesiyle, Ege ve Akdeniz'de bu yıl umuda yolculukta ölenlerin sayısı 128'e çıktı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, Sahil Güvenlik ekiplerince 1 Ocak-26 Eylül tarihlerinde, Ege ve Akdeniz'de bin 566 düzensiz göç olayında 58 bin 93 kaçak yakalandı.

Söz konusu tarihlerde 111 kişi hayatını kaybederken, bu kişilerin yurt dışına çıkışlarını organize ettikleri gerekçesiyle 107 şüpheli gözaltına alındı.

Bodrum'da bu sabah batan teknedeki 37 kişiden 17'sinin ölümüyle, bu yıl içinde ölenlerin sayısı 128'e ulaştı, kurtarılanların sayısı da 58 bin 113'e çıktı.