BM'den Madaya Çağrısına:Tatildeyiz

BM'den Madaya Çağrısına:Tatildeyiz

Aylardır kuşatma altında tutulan ve açlıktan insanların öldüğü Madaya’da, bir doktorun BM’ye yaptığı başvuruya skandal cevap geldi.

Şam'ın Madaya kasabasıyla ilgili daha yeni harekete geçen Birleşmiş Milletler'in (BM) daha evvel yapılan yardım çağrısına skandal bir cevap verdiği ortaya çıktı. 6 aydan uzun bir süredir Esad ve Lübnan Hizbullah güçleri tarafından ambargo altında tutulan ve 40 bin kişinin yaşadığı, 70 kişininse açlık yüzünden hayatını kaybettiği bölgedeki Meydan Hastanesi Başhekimi Amer Bahran'ın, BM'ye yazdığı yardım mektubuna karşılık olarak “tatildeyiz" cevabı aldığı iddia ediliyor. 

Madaya'da açlıktan ölen insanların dramını BM'ye yazdığı mektubunda anlatan Amer Bahran, acil gıda, erzak ve ilaç yardımına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Madaya yardım komisyonunda da görev yapan Bahran, BM'ye, halkın yabani otlar ve zeytin yaprakları yemek zorunda kaldığı için zehirlendiğini bu yüzden ilaç göndermeleri gerektiğini söyledi. Bazı kişilerinse atık, çimen ve kedi yediğini de aktaran Bahran, insani koşulların düzeltilmesi talebinde bulundu.

Acil yardım koridorunun açılması için yardım talep eden Bahran'a beklediği cevap otomatik maille geldi.
BM Genel Sekreteri'nin Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın mail adresinden şu ifadelerle cevap geldi: 24 Aralık 2015 saat 17:00'dan ofis dışındayım. BM, 25 Aralık'ta kapandı. 27 Aralık ile 30 Aralık arasında resmi tatildeyiz. 31 Aralık'tan 4 Ocak 2016'ya kadar ise senelik izindeyiz. Hepinize iyi tatiller. Bu bir otomatik mesajdır. Tekrar mesaj attığınızda aynı cevapla karşılaşacaksınız.