BM'den Katil Sisi'ye Tebrik

BM'den Katil Sisi'ye Tebrik

Mısır`da Muhammed Mursi`nin askeri bir darbeyle cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılmasına ses çıkarmayan BM, gayri meşru bir seçimle cumhurbaşkanlığına seçilen Sisi için yayınladığı mesajında "tebrik" ifadesine yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır`da yapılan gayri meşru seçimle cumhurbaşkanlığına seçilen Abdulfettah es-Sisi için, "Mısır halkının istikrarlı, demokratik ve müreffeh bir Mısır arzusunu gerçekleştirmek için elinden geleni yapacağına inandığını" bildirdi. 

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, barış, güvenlik, kalkınma ve insan haklarının, demokrasinin ayrılmaz parçaları olduğunu vurgulayarak, Mısır otoritelerinden demokratik kurum ve uygulamaları güçlendirmelerini istedi. 

Uzun vadede güvenlik ve istikrarın, barışçıl siyasi diyalog ve rekabete izin verilmesinden, iyi yönetişim ve insan haklarının korunmasından geçtiğini kaydeden Ban, BM`nin Mısır`a her konuda desteğe hazır olduğunu bildirdi. 

Mısır`daki askeri müdahalenin ardından yaşananları "darbe" olarak nitelemekten kaçınan Ban, Sisi`nin seçimi kazanmasına ilişkin mesajında tebrik ifadelerine yer vermemesi dikkat çekti. 

dogruhaber