BMC'ye tek teklif Ethem Sancak'tan

BMC'ye tek teklif Ethem Sancak'tan

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan BMC için bugün düzenlenen ihalede tek teklif geldi.

Teklif sahibi ise Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık. Ancak Sancak'ın teklifi sadece 540 milyon lirada kaldı. Komisyon başkanının ısrarları sonucunda da 700 milyon liraya çıktı. İhaleye şu anda mola verildi.
TMSF, Çukurova Holding'in Interbank'tan kaynaklanan borçları nedeniyle BMC yönetimine Mayıs 2013'te el koymuş ve arkasından satışa çıkarmıştı. İlk ihalenin 10 Nisan'da düzenleneceği açıklanmış, ancak ihale bugüne ertelenmişti.
*Komisyon Başkanı teklifin çok düşük olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi
*Şirket teklifi 550 milyon liraya yükseltti
*Komisyon başkanı yeniden değerlendirilmesini istedi
*Ethem Sancak 'bir yorum yapmak' istiyorum dedi ve şunları söyledi:
"BMC ülkemiz için çok önemli bir marka. Kaç zamandır sizin uzmanlar da işin içinde ve bu firma 3-4 yıldır çalışmıyor. Ayağa kaldırılması için de çok büyük bir sermaye gerektiriyor. 5-6 aydır bu işle ilgilendiğimi beyan ediyorum. Bir çok kere gelip inceledik. Bizim kendi açımızdan belirlediğimiz ekonomik değer. Ancak yine de daha mantıklı yaklaşım açımızdan teklifimizi 650 milyon liraya çıkarıyoruz.

Ethem Sancak'ın konuşması sırasında ağzından yanlışlıkla 700 milyon TL ifadesinikaçırmasının ardından komisyon başkanı gülerek 700 milyon TL'ye çıkartılmasını istedi

 

*Ethem Sancak bu talebin ardından fiyatı 700 milyon TL'ye yükseltti.

*Teklifin muhammen bedelin çok altında olması nedeniyle Başkan yine artırılmasını istedi. Bunun üzerine Es Mali Yatırım düşünmek için mola aldı.

Ethem Sancak son olarak 710 milyon TL'ye yükseltti.

Son olarak ihale 725 milyon olarak kaldı.