BM Yemen İçin  Çözüm Planını Açıkladı

BM Yemen İçin Çözüm Planını Açıkladı

El-Meyadin Haber Kanalı, BM Yemen temsilcisi İsmail Veled Eş-Şeyh Ahmed tarafından Pazartesi günü, Sana heyetine sunulacak olan, askeri ve siyasi tüm detayları içeren “kapsamlı çözüm planını” açıkladı.

Söz konusu planın içeriğiyle ilgili olarak, BM’de görev yapan kaynaklardan edinilen bilgiye göre, plan kapsamında anlaşma imzalandıktan 24 saat sonrasına kadar Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin yardımcısı olan Ali Muhsin El-Ahmar istifa edecek ve yerine anlaşmalı başka biri gelecek.

Yine plan kapsamında Mansur Hadi, tüm yetkilerini yeni yardımcısına devrederken, yeni yardımcı da Mansur Hadi taraftarları, Ulusal Kongre Partisi ve Ensarullah mensuplarının tamamını kapsayan “ulusal birlik hükümeti”nin kurulması yönünde bir karar yayınlayacak.

Kaynaklardan gelen bilgiye göre, plan kapsamında anayasanın düzenlenmesinin ardından referanduma gidilmesi ve anlaşmanın yapılmasından sonraki bir sene içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gerçekleştirilmesi de ayrıca önemseniyor.

Sahada ise, plana göre, anlaşmanın imzalanmasından sonraki bir ay içerisinde San’a, Taiz ve El-Hadide’den çekinilmesi ve ardından şehirlerde alt kollarını oluşturacak olan merkezi bir askeri komitenin kurulması gerektiği de ifade edildi.

islamianaliz