BM Suriye Özel Temsilcisi Lübnan'da Hizbullah ile görüştü

BM Suriye Özel Temsilcisi Lübnan'da Hizbullah ile görüştü

Lübnan'ı ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım ile görüştü.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta BM Suriye elçisi Staffan Mistura ile bir araya gelen Hizbullah'ın iki numaralı ismi Kasım, Suriye’yi ve halkını sadece siyasi çözümün kurtaracağının ortaya çıktığını söyledi. Bu konuda da her kesimin “acı tavizler” vermesi gerektiğini ifade etti.
Kasım, siyasi çözüm konusunda ısrar ettiklerini, öne sürülen eski şartları ve bu konuda etkili olanların çözüm için çabalayanlara baskı yapmamalarını istedi.
Büyük ve bölgesel ülkelerin sadece kaba kuvvet ve savaş yolu ile üç buçuk sene harcadığını söyleyen Kasım, gelinen nokta itibari ile siyasi çözüm için mutlaka bir fırsat tanınması gerektiğini vurguladı.
Hizbullah yayımladığı açıklamada, BM Suriye Elçisi Mistura’nın bölge ve özellikle de Suriye konusunda çözüme katkı sağlayacak tüm kesimlerin düşüncelerini almak istediği ve bu çerçevede kendilerini de ziyaret ettiği ifade edildi.
Siyasi çözümde mutabakat
Mistura, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşlerin aynı istikamette olduğunu ve Suriye’deki krizi sonlandırmanın yolunun siyasi çözümden geçtiği konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Mistura, Lübnan Başbakanı Temam Selam ile yaptığı görüşmenin ardından ise BM’nin ülkedeki istikrar için endişeli olduğunu ifade etti.
Suriye’de akan kanın Lübnan için endişelenmelerine sebep olduğunu söyleyen Mistura, halkın bu dönemi de atlatacağından emin olduklarını ifade etti.

Kaynak: Al Jazeera