BM Saldırganlar İle Suç Ortağı; Yemen

BM Saldırganlar İle Suç Ortağı; Yemen

Ensarullah; Suudi koalisyonu ve Birleşmiş Milletleri, Yemen açıklarında bir Safer tankerinin olası bir patlamasından ve Beyrut hadisesinin Yemen'de tekrarlanmasından sorumlu tuttu.

Yemen Ensarullah sözcüsü ve aynı zamanda Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti müzakere heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, dün gece, Suudi koalisyonu ve Birleşmiş Milletleri, Yemen açıklarında bir Safer tankerinin olası bir patlamasından ve Beyrut hadisesinin Yemen'de tekrarlanmasından sorumlu tuttu.

İRNA'nın haberine göre, Abdusselam,  Suudi  liderliğindeki koalisyona hitaben, ''Yemen gibi bir ülkeyi yerle bir eden ve halkını katleden ve ülkeyi harabeye çeviren ve muhasara altına alan asla bir gemiyi de umursamayacaktır' dedi.

Abdusselam, BM ile bu kuruluşun Suudi liderliğindeki koalisyonla işbirliğini de eleştirerek, Yemenli çocukların katili Arabistan'ın ismini 'çocuk hakları ihlali listesinden çıkaranların insaniyetten bahsetmeleri kabul edilemez' dedi.

Muhammed Abdusselam, 15 haziranda Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in uluslarası koalisyonu ve Suudi Arabistan'ı "utanç listesinden" çıkarmasını kınadığını belirtmişti.

Abdusselam "Bu adım, sahibine utanç verirken, Yemen halkına ve masum çocuklarına karşı işlenen suçları ortadan kaldırmıyor. (BM'nin) saldırganlar ile suç ortağı bir örgüt olduğunu teyit ediyor." ifadelerine yer verirken, "BM'nin ne Yemen'de ne de başka bir yerde herhangi bir siyasi çözüme hamilik etmeye layık olduğunu" bildirdi. 

Suudi Koalisyon güçleri, Yemen'deki insan hakları ihlalleri ile "yaklaşık 700 çocuğun ölümüne ve sakatlanmasına neden olduğu" gerekçesiyle 6 Ekim 2017'de BM'nin kara listesine eklenmişti.