BM Myanmar'a heyet gönderiyor

BM Myanmar'a heyet gönderiyor

Kyung-wha Kang, Myanmar'a giderek 10-14 Haziran tarihlerinde kamplarda incelemelerde bulunacak.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos'un yardımcısı Kyung-wha Kang, Myanmar'a giderek 10-14 Haziran tarihlerinde kamplarda incelemelerde bulunacak.
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Kyung-wha Kang'ın ziyarette, Rakhine (Arakan) eyaletinde iki yıl önce Budistlerin şiddeti nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve ilkel koşullarda yaşam mücadelesi veren yaklaşık 140 binden fazla kişinin durumunu inceleyeceği, kampları ziyaret edeceği ve Myanmarlı yetkililerle görüşeceği kaydedildi.
Açıklamada, Kang'ın Myanmar'da diğer bir sorunlu bölge Kachin eyaletini de ziyaret edeceği ve dönüşte New York'ta gazetecilere bilgi vereceği belirtildi.
Myanmar'da Haziran 2012'de başlayan ve zaman zaman şiddetlenen olaylarda çok sayıda Müslüman hayatını kaybetmişti. Budistler tarafından gerçekleştirilen şiddet olayları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan 140 binden fazla Rohingya Müslümanı son derece ilkel koşullarda yaşamak zorunda kaldı.
Myanmar'dan Bangladeş ve Tayland gibi komşu ülkelere kaçmaya çalışan bazı Rohingyalar ise teknelerinin batması sonucu hayatını kaybetmişti.