BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Yarın Gazze'yi Ziyaret Edecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Yarın Gazze'yi Ziyaret Edecek

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon Yarın Gazze'yi Ziyaret Edecek

irleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Batı Yaka'ya bugün gerçekleştireceği ziyaretin ardından yarın (14 Ekim Salı) da Gazze'yi ziyaret etme niyetinde olduğunu açıkladı.

Ban Ki Moon, dün Mısır'ın başkenti Kahire'de başlayan Gazze'nin yeniden imarı konferansında yaptığı açıklamada, devlet başkanlarına ve konferansa katılan heyetlere çağrıda bulunarak, işgal ordusunun açtığı savaşta yerle bir olan Gazze Şeridi'ni içinde bulunduğu durumu aşması için desteklemelerini istedi.

Bu arada, Gazze'nin yeniden imarı konferansına katılan Katar, yeniden imar çalışmaları için bir milyar dolar bağışta bulunma sözü verdi. Katar'ın Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere desteğini Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye, konferansta yaptığı konuşmada açıkladı.

Onlarca ülkenin katıldığı konferansta Kuveyt 200 milyon dolar yardım sözünde bulunurken Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry de 212 milyon dolar yardımda bulunacaklarını bildirdi.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Katar Emiri Temim Bin Hamed El Sani'yi telefonla arayarak Gazze'nin yeniden imarı için Katar'ın yaptığı bağış dolayısıyla teşekkür etti.

Katar Emiri'nin de görüşmede ülkesinin Filistin halkının yaralarının sarılmasına verdiği önemi vurguladığı belirtildi.

FİEM