BM: Gazze'ye Yapılan Yardımları Engellemeyin

BM: Gazze'ye Yapılan Yardımları Engellemeyin

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres (15 Mart Cuma) yaptığı açıklamada İsrail'den ve Filistin Yönetimi'nden Gazze'nin yardım taleplerine cevap amacıyla gönderilecekleri engellememelerini istedi.

 

Guterres'in bu konudaki açıklaması BM Genel Sekreteri'nin Sözcüsü Stephane Dujarric'in New York'ta BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu.

Guterres adına basına açıklamada bulunan Dujarric onun ilgili taraflardan, İsraillilerin ve Filistinlilerin hayatlarını tehlikeye atan faaliyetlerden kaçınmak için BM ve Mısır ile irtibat halinde olmalarını istediğini dile getirdi.

İşgal güçlerine ait uçaklar ve helikopterler 14 Mart Perşembe gece yarısından sonra Gazze'de Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği yüz ayrı hedefe saldırı düzenlemişti. İşgal yönetimi bu saldırıların Tel Aviv'e yönelik iki füze saldırısına cevap amaçlı olduğunu iddia etmişti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Birlikleri ve İslami Cihad Hareketi ise kendilerinin Tel Aviv'e yönelik füze saldırısında bulunmadıklarını açıklamışlardı.

 

fiem