Blair, "İslamcılara karşı darbeyi destekleyin"

Blair, "İslamcılara karşı darbeyi destekleyin"

İngiltere eski başbakanı Tony Blair'ın bugün yapacağı bir konuşmanın metni yayınlandı. Blair, Ortadoğu'da İslamcılara karşı darbenin desteklenmesi gerektiğini savunuyor

İngiltere eski başbakanı Tony Blair, Ortadoğu'da İslamcılara karşı darbenin desteklenmesi gerektiğini savunan bir açıklama yapacak.

The Guardian'da yer alan haberde, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in "Radikal İslam'la mücadele" çağrısı yer alıyor.
Haberde, Blair'in bugün Londra'da yapacağı konuşmada, Orta Doğu'daki Batı karşıtı radikal İslamcılara karşı "devrim" çağrısı yapacağı belirtiliyor.

Blair'in Irak ve Afganistan'daki tecrübelere değineceği ve bunu "farklı kültürler arasındaki çatışma" olarak tanımlayacağı ifade ediliyor.

Gazete, eski başbakanın Rusya ve Çin'e "farklılıkları bir kenara bırakma ve radikalleşmiş ve siyasileşmiş İslam'a karşı birlikte mücadele etme" önerisinde bulunacağını belirtiyor.

Haberde, Blair'in Orta Doğu'daki Batı etkisinin siyaseti aşması gerektiğine olan inancı kaydediliyor. Blair'in "açıkça askeri bir müdahaleden bahsetmediği" de vurgulanıyor ancak Blair'ın 3 Temmuz'da Mısır'da gerçekleşen askeri darbeyi savunduğu biliniyor.

MISIR'DAKİ DARBEYİ SAVUNMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Tony Blair, Mısır'da 3 Temmuz 2013'de demokratik olarak seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ve İhvan'a karşı gerçekleştirilen askeri darbeden yana tavır almış ve batının da kendisi gibi davranmasını istemişti.

Blair'ın darbeyi açıkça desteklemesi birçok yerden tepki çekmişti. Blair'ın 2003 yılında Irak işgaline de gönüllü olarak dahil olması İngiltere halkı tarafından büyük tepkiye neden olmuştu.