Blackwater'ın kurucusu: IŞİD'i biz yenebilirdik!

Blackwater'ın kurucusu: IŞİD'i biz yenebilirdik!

ABD'nin Irak işgalinde kullandığı ve birçok katliama imza atan Blackwater timlerinin kurucusu, IŞİD'le savaşta başarılı olmak için Blackwater gibi bir yapıya ihtiyaç olduğunu ileri sürdü

ABD'nin katliam mangası Blackwater timlerinin kurucusu Erik Prince, IŞİD'i yenmek için Blackwater gibi yapılara ihtiyaç olduğunu ileri sürüyor. Prince, IŞİD'le savaşta ABD'nin kullandığı yöntemin başarılı olamayacağını ve çok maliyetli olduğunu söyledi. Prince, IŞİD'i tamamen yenmek için Blackwater gibi bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu savundu.

ABD'nin Irak işgalinde kullandığı ve 2007 yılında Irak'ta toplu cinayetler işleyen Blackwater timlerinin kurucusu Erik Prince, ABD'nin IŞİD saldırılarını yetersiz ve yanlış buldu. Prince, ABD'nin yürüttüğü hava saldırılarının IŞİD'in varlığına son veremeyeceğini, IŞİD'in kırsalda varlığını sürdürmeye devam edeceğini söyledi.

Prince yeni şirketinin resmi sitesi olan fsgroup.com'da kaleme aldığı yazısında, "IŞİD'le savaşta başarılı olabilmek için, savaş konusunda kendini geliştirmiş donanımlı profesyonellere, ağır silahlara, küçük taktik birliklerine, özel operasyonlara ve bunlara lojistik destek sağlanmasına ihtiyaç var. Gönüllü profesyonellerden oluşan gruplar, bu savaşı sona erdirmek için kesin çözüm olacaktır." ifadelerini kullanıyor.