"Black Friday (Kara Cuma) İngiliz ve ABD Kültürüdür"

"Black Friday (Kara Cuma) İngiliz ve ABD Kültürüdür"

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, son günlerde Müslümanların gündemine de sokulan Black Friday’in (Kara Cuma) İngiliz ve ABD kökenli bir kültür olduğunu ve Müslümanların bayramını hedef aldığını ...

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, son günlerde Müslümanların gündemine de sokulan Black Friday’in (Kara Cuma) İngiliz ve ABD kökenli bir kültür olduğunu ve Müslümanların bayramını hedef aldığını söyleyerek, 'Kasım ayının son perşembesinden sonraki Cuma’yı Black Friday olarak kutlayan bu anlayış, Müslümanların en önemli bayram günlerinden biri olan Cuma gününün kutsiyetini hedef almaktadır' dedi.

İNANCIMIZA GÖRE CUMA, AYDINLIK GÜNLERİN MÜJDECİSİDİR

Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bizleri uyardığını bildiren Yıldırım, Bakara Sûresi’nde; 'Siz onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de, Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur' ayetini hatırlatarak, 'Kutlu doğumunu kutladığımız Rebiülevvel ayının şu günlerinde Peygamber Efendimiz de (s.a.s.) şöyle seslenmektedir bizlere 'Kim müşriklerin nevruzlarına (bayramlarına) katılır, onların bayramlarını ( festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa kıyamet gününde onlarla birlikte haşrolunur.' BeyhakiSünenü’l-Kübra: 9/234. 

Hülasa-i kelam; bizler Müslümanız ve inancımıza göre Cuma günü, İslam ’ın aydınlık günlerinin müjdecisi bir bayram günüdür. Onu kara olarak nitelemek, ancak ruhu, vicdanı, hayatı kara olanların had bilmezliğidir. Biz Müslümanlara düşen bu karanlık zihinlere, düşüncelere, hayatlara uymamak, Cuma’nın aydınlığını göstermektir. Bizlere düşen görev onlara benzemeyerek aziz İslam davasının o nurlu yolunda sancağı burçlara dikme gayretidir' şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN KATILIMI KABUL EDİLEMEZ

Medyada Black Friday (Kara Cuma) olarak kutlanan ve tüketim çılgınlığına dönüşen bir rezaletin Müslüman halkımızın da dünyasına sokulduğunu belirten Yıldırım, 'Irkçı emperyalist düzenin marifetiyle de tüketim çılgınlığına dönüştürülen bu günde dünya genelinde milyarlarca dolar para bir günde müsrifçe harcanmaktadır.

Yürekleri ve toprakları yangın yerine çevrilmiş, açlıkla boğuşan milyonlarca insanın hayatta kalma mücadelesi verdiği şu zaman dilimlerinde Müslüman halkımızın bu çılgınlığa katılmaları kabul edilebilir değildir. Temelinde İngiliz ve Amerikan kültürü ve tahrif edilmiş inanışlar yatan, Kasım ayının son perşembesinden sonraki Cuma’yı Black Friday olarak kutlayan bu anlayış, Müslümanların en önemli bayram günlerinden biri olan Cuma gününün kutsiyetini hedef almaktadır' ifadelerinde bulundu.