'Bizler NATO İçin müttefikiz"

'Bizler NATO İçin müttefikiz"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fransız mevkidaşı François Hollande ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Doğu Akdeniz’in güvenliği, istikrarı iki ülkeyi de yakından ilgilendirmektedir. Bizler NATO içinde müttefikiz. AB müzakereleri yapan iki ülkeyiz. Ticaretimiz 15 milyon dolar civarında gerçekleşti. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile koyduğumuz hedef 20 milyar Euro. Bunun gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çünkü Fransız dış ticareti dünyanın en önce gelen ekonomilerinden biridir" dedi.

"(AB) BU KONUDA SAYIN HOLLANDE'IN TAVRINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği konusunda Hollande'ın olumlu tavrını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Görüşmelerin en önemli maddesi AB müzakereleridir. Bu konuda Sayın Hollande’ın son birkaç yıldır olumlu tavrını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak müzakere süreci tam üyelik anlamına gelmemektedir. Müzakere süreci bir adaptasyon sürecidir. Bu süreçte siyasi bir ipoteğin olmamasını arzu ediyoruz. Bu sürecin sonunda Türk halkının da tercihleri olabilir, Fransız halkının da tercihlerini saygıyla karşılarız. Bu konuda Fransa’nın bu konuya müzahir olmasını ve siyasi bir engelin ortaya çıkmamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

"GÖRÜŞMELERİMİZ SON DERECE OLUMLU GEÇTİ"
Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanı Gül, "Görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. Türkiye ve Fransa ilişkilerini çok ileri düzeylere çıkartma konusunda iradelerini bir kez daha ortaya koymuştur. İstanbul’da Türk iş dünyasının ne kadar büyük potansiyel ihtiva ettiğini bir kez daha göreceksiniz. Bunun ilişkilerimizde yeni bir ivme oluşturduğundan kimsenin şüphesi olmamalı" dedi.