"Bizimle Misin Katar ile mi" ?’

"Bizimle Misin Katar ile mi" ?’

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i Katar krizinde taraf tutmaya zorladı.

Suud İle Katar krizinde suud kralı Pakistana bizimlemisin katar ile mi diye sordu ?

Katar kriziyle ilgili peş peşe son dakika haberleri geliyor. Pakistan‘ın haber The Express Tribune’ün haberine göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’i Katar krizinde taraf tutmaya zorladı.

"Tarafını Seç"

 Kral, bu soruyu Katar krizine diplomatik bir çözüm bulma çabası kapsamında Pazartesi günü iki lider arasında Cidde’de gerçekleşen toplantıda sordu. Gazete, Pakistan’ın Suudi Arabistan‘a patlayan krizde taraf olmayacaklarını söylediklerine dikkat çekti.

 Pakistan, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesinden bu yana dikkatli bir yol izliyor. Bununla birlikte, Suudi hükümeti Pakistan’ın krallık ile yakınlaşmasını istiyor.

The Express Tribune, Cidde’deki Selam sarayındaki görüşmeler hakkında bilgi aldığı üst düzey bir hükümet yetkilisine dayandırdığı bilgiye göre, Pakistan, Müslüman dünyasında bölünmeler yaratacak herhangi bir olayda taraf olmadığını belirtiyor.

Gazetede ayrıca, “Yine de Pakistan kızgınlığı yatıştırmak için Katar üzerindeki etkisini kullanmayı teklif etti. Bu amaçla, başbakan; Kuveyt, Katar ve Türkiye’yi ziyaret etme girişimlerinde bulunacak.” dendi