"Bizi 15 dakika dövdüler,şikayetçiyiz”

"Bizi 15 dakika dövdüler,şikayetçiyiz”

Polisler tarafından durdurulan genç, ehliyeti olmadığı için dayak yediğini iddia etti ve şikayetçi oldu.

Edirne'de 26 yaşındaki Berkay Dut, arkadaşının kullandığı kendisine ait otomobilin polis ekiplerince durdurularak gözaltına alındıkları sırada şiddete uğradıklarını iddia etti. Müdahale sırasında yere düştüğünü ve polis tarafından tekmelendiğini öne süren Dut, “Arkadaşımın ehliyeti yanında yoktu, ısrarla ‘ehliyetini ver’ deyip kelepçe taktılar, yere düştüğümde tekmeyle yüzüme vurdular. Yüzüm ve gözüm morardı, kendilerinden şikayetçiyim” dedi. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise iddialarla ilgili olarak, “Araç dur ihtarına uymayarak kaçtı, polis ekibimiz güçlük çıkan şahısları zor kullanarak gözaltına aldı” diye konuştu.

Olay geçen Cuma gecesi saat 01.00 sıralarında Kıyık Şehit Polis Cem Kerman Caddesi'nde meydana geldi. İşsiz olan Berkay Dut ile 26 yaşındaki arkadaşı Şahin Pehlivan 16 LV 054 plakalı otomobille cadde üzerine geldiklerinde polis ekiplerince durduruldu. Ruhsat ve ehliyet isteyen polis ekipleriyle tartışma yaşadıklarını belirten Berkay Dut şu iddialarda bulundu:

“Benim aracımın direksiyonunda arkadaşım vardı. Devriye aracı önümüzü kesti. Arkadaşımdan ehliyet ve ruhsat istediler. Ehliyetinin yanında olmadığını söyleyen arkadaşım ruhsatı verdi. Üzerimizi aradılar. Ehliyeti ısrarla istedikler, bu nedenle bir tartışma yaşandı. Bizi yere yatırdılar, kelepçe taktılar. Aracımızı aradılar, sonra bu hale getirdiler. Yere yatırdıklarında tepki gösterdim, bir memur ayağıyla belime bastı, biri başıma bastı, o sırada bir tekme geldi yüzüme. Bir çok yerimde morluklar var. Bizi 15 dakika dövdüler. Polis şiddetine maruz kaldık, o polis memurlarından şikayetçiyiz” dedi.

Şahin Pehlivan ise polis aracının önünü kestiğini öne sürerek, “Aracı durdurup bizi aradılar, ehliyetimin yanımda olmadığını söyledim. Sonra ekip arabasına kendim binmek istediğim anda geri çekip üzerime biber gazı sıktılar. Yere yatırıp kelepçe taktılar. Beni zorla alkol tespitine aldılar, ama başka bir şeyim var mı? Hiç bakmadılar, şikayetçiyiz” diye konuştu.

Her iki şüpheli görevli memura mukavemet suçundan ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ŞİDDET SÖZ KONUSU DEĞİL

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise araçtaki Şahin Pehlivan ve Berkay Dut’un uygulama yapan polis ekibinin dur ihtarına uymayarak kaçtığını ifade ederek şunları söyledi:

“Araçtaki şahıslar dur ihtarına uymayarak kaçmış, yaklaşık 45 dakika bir kovalamaca yaşanmış. Ekibimiz cadde üzerine aracı görerek durdurmuş. Aracı kullanan şahsın daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetini geri almışız. İkinci kez alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapılacağı sırada tartışma çıkararak polis aracının yan aynalarını ve sileceklerini kırdılar. Polis ekibimizde zor kullanma yetkisini kullanarak gözaltına aldı. Hastane de saldırgan tavırlar içinde bulunmuşlar. Bunun dışında polis ekibimizin şiddet kullanması söz konusu değildir. İlk ehliyeti alındığında buna benzer bir durum yaşanmış, bu nedenle ‘basit tehdit’ suçundan mahkemesi devam ediyor ve aranıyormuş”

Şahin Pehlivan ve Berkay Dut’un şikayeti üzerine savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA