"Bizde Adam Kayırmış Olabiliriz"

"Bizde Adam Kayırmış Olabiliriz"

Manisa’da iş adamları Halis Teker, Orhan Aydın ve Ayhan Aydın’ın düzenlediği akşam yemeğine katılan eski Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Manisa’da iş adamları Halis Teker, Orhan Aydın ve Ayhan Aydın’ın düzenlediği akşam yemeğine katılan eski Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bir kafede gerçekleştirilen yemek programında konuşan Bülent Arınç tartışmalara yol açacak açıklamalarda bulundu. Arınç 7 Haziran seçimlerinde yaşanan oy kaybı için; ''Biz de yanlış yapabiliriz. Biz de tepeden bakmış olabiliriz. Biz de adam kayırmış olabiliriz'' ifadelerini kullandı. Arınç'ın açıklamaları şöyle:

HALK 7 HAZİRANDA NEDEN AZ OY VERDİ?

Sözlerine Adil Gür’ün son seçim anketinin sonuçlarıyla devam eden Arınç, “Yüzde 47 diyor. Ben yüzde 44-45’e yakınını duydum ama yüzde 47’yi duymamıştım. Yüzde 43 buçuk bile 276’yı getiriyor bize.

Eşikteyiz, adım attık mı tek başımıza iktidardayız. Ben açık sözlü bir adamım, kardeşim 3 seçimde yüzde 50’ye kadar aldın da 7 Haziran’da bu millet sana niye daha az oy verdi?

'İÇİMİZDE PEYGAMBER YOK'

Bir tanesini söyledim. 4’üncü partinin meclise girmesi. Ama ona rağmen sen tek başına iktidar olabilirdin, doğru. Benim de kabahatlerim var. Ben de bir insanım. Malzemesi insan olan bir hükümetim ben. İçimizde Peygamber yok haşa. İçimiz de Eyüp olan da yok.

'BİZ DE ADAM KAYIRMIŞ OLABİLİRİZ'

Adı Eyüp olan var ama Eyüp Nebi yok içimizde kardeşim. Ne olacak peki? Biz de hata yapabiliriz. Biz de yanlış yapabiliriz. Biz de tepeden bakmış olabiliriz. Biz de adam kayırmış olabiliriz. Ama sen bana bunu söyledin. Kulağımı çektin hafifçe şefkat tokadını vurdun birader. Anladım seni ben, hatamız çok.

'HATALARIMIZI TELEFİ EDECEĞİZ'

Hatalarımızı telafi edeceğiz Allah’ın izniyle. Ben hatamı anladım. Sen bana ne söylersen söyle haklısın. Ben millete kızamam. Yüzde 50’yi veren daha sonra vermemişse bende bir kabahat vardır, millete bir kabahat bulamam.

'BAŞKA PARTİLER GİBİ HALKA NANKÖR DİYEMEYİZ'

Başka partiler gibi nankör falan diyemem ha. Ayağımı sağlam basacağım. Daha iyi işler yapıp, daha çok koşacağım. Ben yere düşmedim, kapaklanmadım. Sadece bir sendeledim. İyi beni kendime getirdin Allah razı olsun" dedi.