"Biz Sadece Adalet İstiyoruz"

"Biz Sadece Adalet İstiyoruz"

İslami çalışmalarından dolayı Ankara'da gözaltına alınarak ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan baba ve oğlun tekrar yargılanmasını isteyen aileler, yeniden yargılanma istedi.

2000'li yıllarda sırf İslami kimliklerinden dolayı Ankara'da gözaltına alınarak cezaevine konulan ve daha sonra hiçbir suç işlemedikleri halde ağır müebbet hapse mahkûm edilen baba ve oğulun ailesi, mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanmanın önünün açılmasını istiyor.

Sadettin Tantan'ın İç İşleri Bakanı olduğu dönemde dindar insanlara yönelik tutuklama furyasından nasibini alan baba Mehmet Emin Alpsoy ile oğul Şehmus Alpsoy, yaklaşık 15 yıldır cezaevinde bulunuyor. Ankara'da ikamet etikleri sırada Hizbullah dosyasından gözaltına alınan baba ve oğul suçsuz yere belki de ilk sayılacak şekilde ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi.

Babalarının, binlerce insanın katili olduğu iddiasıyla cezalandırılan Abullah Öcalan ile aynı cezaya çarptırılmasına tepki gösteren Alpsoy ailesi, ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar hasta ve yaşlı olan babaları ve hiçbir suçu olmadığı halde ceza alan abilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için yeniden yargılanmanın önünün açılmasını istiyor.

 “Eşim 70 yaşında ve hasta olduğu halde hastaneye götürülmüyor”

Eşinin yaklaşık 15 yıldır cezaevinde olduğunu anlatan Mehmet Emin Alpsoy'un eşi Rabia Alpsoy, “Eşim şu an 70 yaşında ve tek başına kendi ihtiyaçlarını gideremeyecek kadar da hastadır. Bel fıtığı ve ayağındaki problemden dolayı ayağa kalkmakta ve yürümekte zorluk çekiyor. Onu tedavi amaçlı hastaneye götürmüyorlar ayrıca gardiyanlar tarafından kötü muameleye tabi tutuluyorlar. Ona hakkının iade edilmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Şehmus Alpsoy'un eşi Suat Alpsoy ise eşinin durumunu şöyle anlattı: “Eşim, binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Öcalan ile aynı cezaya yani ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Bizim ailemizden iki kişi yıllar önce kaçırıldı, iki kişi yani eşim ve kayınpederim hapse mahkûm edildi, yine iki kişi de hicrete çıktı. Bilmiyorum bunlar bu zulmü neden bize reva görüyorlar?”

“Ergenekonculara, Balyozculara sağlanan adaletten biz de istiyoruz”

Eşinin sadece İslami yaşantısından dolayı cezalandırdığını söyleyen Alpsoy, “Eşim dilekçe yazdı ama dilekçesine ret çıktı. Bizler yeniden yargılanma hakkı istiyoruz. Ergenekonculara, Balyozculara tanınan hakların aynısının bize de tanınmasını istiyoruz. Herkese bu hak tanınmışken neden bize tanınmıyor. Görüyoruz ki arkasında birileri olanlara tüm hakları verilirken biz ise ikinci sınıf insan muamelesine tabi tutuluyoruz.” diye konuştu.

Daha küçükken babasını gördüğünde kıpır kıpır olan engelli çocuğunun babasını tanımadığı için artık hiç tepki vermediğini anlatan Alpsoy, herkese verilen adaletin kendilerine de verilmesini istedi

 

Kaynak : İLKHA