'Biz Kula Kul Olmadık'

'Biz Kula Kul Olmadık'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu laikliğin Anayasa'ya girişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğinde konuştu. CHP lideri laikliğin önemini şu sözlerle ifade etti, 'biz kula kul olmayı kaldırdık, herkesi özgür bir birey yaptık, bireyin özgürl

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu laikliğin Anayasa'ya girişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğinde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu laikliğin önemini şu sözlerle ifade etti, "biz kula kul olmayı kaldırdık, herkesi özgür bir birey yaptık, bireyin özgürlüğü bizim için çok önemli, Cumhuriyetin temel felseferindede bunlar vardı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"BİZ KULA KUL OLMADIK"

Laiklik aynı zamanda hurefelerden kurtulmaktır. Reşit Paşa rüştüyeleri açıldığı zaman bu rüştüyede haritalar var ve karşı çıkılıyor bunlar resimdir olmaz deniyor toplatılıyor. Biz kula kul olmayı kaldırdık, herkesi özgür bir birey yaptık, bireyin özgürlüğü bizim için çok önemli, Cumhuriyetin temel felseferindede bunlar vardı. Cumhuriyet kurulduğunda nüfusumuz 11 milyondu 40 bin köyün 38 bininde okul yoktu. Bir imparator dünyaya egemen ama okul yok, bilim yok çünkü kaillik yok. Erkeklerin sadece yüzde 7si kadınların da binde 4'ü okuma yazma biliyor ve siz dünyaya egemen olacaksınız.

Cumhuriyeti kuranlar neden kısa süre içinde demokrasiyi şekillendirdiler, bu kadar yenilik ilan ettiler bütün bunların tamamını daha nasıl çağdaş bir Türkiye olarak geliştirebiliriz dediler.