"Biz Kucaklamayı Çok İyi Biliriz"

"Biz Kucaklamayı Çok İyi Biliriz"

Gelenekselleşen ‘Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde sıklıkla hedef gösterdiği Hürriyet gazetesinin ‘78 milyonun kucaklanacağı sözünü hayata geçirin‘ mesajına yanıt verdi.

Gelenekselleşen ‘Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde sıklıkla hedef gösterdiği Hürriyet gazetesinin ‘78 milyonun kucaklanacağı sözünü hayata geçirin' mesajına "Birileri diyor ki kucaklama zamanı. Bundan daha büyük kucaklama olur mu? Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin”sözleriyle yanıt verdi.

‘Buraya katil diyemezsin’

PKK’ya karşı operasyonların devam edeceğini belirten Erdoğan,”Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil, açık söylüyorum sonuç alma dönemidir. Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir” dedi.

‘Ankara katliamı’nın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Bu devlet katil değil seri katil" sözlerine yanıt veren Erdoğan, “Faturayı hükümete ve şahsıma kesmek gibi olağanüstü gayret içine girdiler. Ne dediler? ‘Katil devlet, katil saray’. Biz hizmetten başka bir şey düşünmedik. Bütün derdimiz bizim bu ülkede hizmet oldu. Biz bir şey söyledik. Bugün gelişmiş ülkelerde, batı dünyasında ne varsa, benim ülkemde de o olacak dedim” diye konuştu.

 

Yine ihanet

Erdoğan, 78 milyonla bir ‘derdinin olmadığını’ ama bulunduğu makamı herkesin kabul etmesi gerektiğini kaydederken, “Tayyip Erdoğan’ı seversin, sevmezsin. Benim bununla da derdim yok. Ama buraya hakaret edemezsin. Buraya katil diyemezsin”dedi.

“Şimdiye kadar 8 milyar dolar harcadık. Hiçbirini söylemedik. Bazıları yolsuzluk, şu, bu filan diyor. Bunlar ihanet içinde ya” diyen Erdoğan, yolsuzluk içindeki bir hükümetin bunları yapamayacağını savundu.

‘Hazmedecekler’

Devletin Kürt yurttaşlara değil, teröriste kurşun sıktığını kaydeden Erdoğan, “Kimse de benim Kürt kardeşime terörist nazarında bakmasın. Bizi hazmedemeyenler var. Ama şunu bilsinler. Hazmedecekler” dedi.

‘Türkiye, 1 Kasım gecesini mutlulukla kapattı’

Türkiye’nin 1 Kasım sabahı tereddütle uyandığını ancak geceyi mutlukla kapattığını aktaran Erdoğan, ‘2 Kasım’da iç savaş çıkacağından endişe ediyoruz’dediniz ya. İç savaş beklentisi içinde olanlar varsa bunlar ihanet şebekesidir ihanet. O beklenti terör örgütlerinin beklentileridir. Ama bunlar güya aydın geçinen karanlıklar. Bu ülkede iç savaş hayaliyle yaşayanlar bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti evvelallah tüm kurumlarıyla dimdik ayaktadır. Bunun hesabını soracak güç ve kabiliyettedir” diye konuştu.